Comentarii pe articolul Basescu cauta un premier independent. Ce propuneri aveti?


premier independent

Niculeta Raevschi la 14 Februarie 2011, ora 20:01
da !!!!!!!! dl mugur isarescu ar fi bun ca premier;

dar ce ne facem cu banca nationala pe care domnia sa a tinut-o cumva in friu pana acum .

imi este foarte teama ca aceasta manevra sa nu duca romania mai tare in haul in care este deja prin venirea la banca nationala a unui incompetent de care este plina guvernarea tarii .

cu stima nico sky
Constantin Dragan la 15 Februarie 2011, ora 09:30
REGULILE GUVERNARII.

Dupa corul unanimitatii in a considera ca un om,oricat de remarcabil ar fi el. precum Mugur Isarescu,Guvernatorul Bancii Nationale,imi dau seama si de ce ati votat cu galeata galben-portocalie in cap si legati la ochi.
Iata ce spune d-l Isarescu despre aceasta guvernare ( decembrie 2010):

„Guvernul a mințit!”
„De 5 ani se minte cu nerușinare.”

„ Cu toate ca actuala putere și-a asumat în trecut responsabilitatea de a crește veniturile bugetare până la 39% din PIB, acestea au rămas tot la 29-30% din produsul intern brut, în timp ce cheltuielile cu sectorul public cresc în continuare, tinzând spre 40% PIB. Acesta ar trebui să fie un echilibru economic obligatoriu, dar el este complet rupt și se trage exact de capătul care nu trebuie: în loc să crească veniturile cu conținut de valoare adăugată se taie cheltuielile cu protecția socială și chiar cele salariale diminuând astfel și așa destul de slaba putere de cumpărare a populației, scăzând producția și implicit crescând costurile de fabricație și circulație”. Aceasta este cea mai slabă verigă a lanțului nostru economic pe care nici trei guverne Boc-Videanu-Vlădescu-Udrea-Blaga-Berceanu și ai lor nu pot și nu vor putea niciodată s-o restabilească”(Raportul anual asupra inflatiei ,ianuarie 2011).

Tot atunci Guvernatorul a mai declarat;

„promisiunile făcute până acum de guvernanți, potrivit cărora veniturile bugetare vor crește până la 39% din PIB, au fost mincinoase” .... „iar aceasta este singura explicație pentru numeroasele eșecuri înregistrate de autorități la capitolul încasări la buget”.

„Nu cred în guvernele de tehnocrați”. Guvernatorul BNR a mai declarat c㠄nu cred într-un Guvern de tehnocrați deoarece deciziile de maximă răspundere sunt politice și trebuie asumate de cei „care au mers în față românilor și au câștigat votul acestora”.
„Eu nu cred acest lucru. Guvernele României trebuie să fie politice. Deciziile sunt politice, sunt de o maximă responsabilitate. Ele trebuie să fie asumate politic de oameni care au mers în fața românilor și au câștigat votul””, a răspuns Isărescu, întrebat dacă un Guvern de tehnocrați ar putea fi soluția în acest moment.


Despre situația economică a României și „sistemul defectuos și fără țintă al guvernării” s-a referit și Lucian Croitoru, fost candidat la fotoliul de premier desemnat de Băsescu în numele partidului de guvernământ, mai anul trecut. El a început cu afirmația c㠄economia României nu poate crește fără capital extern și ar fi intrat de mult în faliment în lipsa împrumutului de la Fondul Monetar Internațional”.

„Din nefericire, într-o țară în care cuvântul de ordine este risipa, luxul și extravaganța, România nu e în stare să producă destule economii în interior pentru a asigura o creștere în jurul potențialului posibil și minim necesar. Fără capitalurile din exterior, România ar crește semnificativ sub potențial, mergând vertiginos spre faliment”, a mai spus Croitoru, conform Mediafax, la dezbaterea „România 2010: constrângerile economico-financiare și imperativele sociale”(nov.2010)
. În final el a conchis că principala problemă a României în ultimii ani a fost nerezolvarea problemelor, comparând acest fenomen cu alergatul în jurul cozii.

Birocrația și corupția administrației sunt mai tari decât orice promisiune electorală, minciuna este cea mai tare strategie iar stoparea căderii României pe panta insolvenței totale și imediate are nevoie de o altă guvernare".


Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, „măsurile propuse de Guvern nu sunt anticriză, ci doar „intervenții ale pompierilor”

„Am auzit că sunt măsuri anticriză (n.r. măsurile propuse de Guvern). Nu sunt măsuri anticriză. Sunt intervenții ale pompierilor care au venit pe strada unde ard câteva case și practic trebuie stins incendiul”, a menționat Adrian Vasilescu, care a adăugat că măsurile anticriză constau, înainte de toate în investiții.

„Din păcate, problema fundamentală pentru noi a fost că politicienii au gândit social dar au acționat meșteșugărește, ca niște nepricepuți. Au zis: să nu creăm costuri sociale foarte mari cu reforma economică și au decis să o ia gradual. Tocmai pentru că au luat-o gradual, costurile au fost și mai mari. Acum s-a produs un scurtcircuit. A luat foc și trebuie stins.”, a adăugat oficialul BNR.

V-am redat aici spusele Guvernatorului si ale celor mai apropiati colaboratori ai lui despre actuala guvernare. Vi le repet:

„Nu cred în guvernele de tehnocrați”. „nu cred într-un Guvern de tehnocrați deoarece deciziile de maximă răspundere sunt politice și trebuie asumate de cei „care au mers în față românilor și au câștigat votul acestora”.
„Eu nu cred acest lucru. Guvernele României trebuie să fie politice. Deciziile sunt politice, sunt de o maximă responsabilitate. Ele trebuie să fie asumate politic de oameni care au mers în fața românilor și au câștigat votul”.

Si daca vine Sfantul Petru premier,pentru a face ceva are nevoie de Guvern ,iar asta din cine sa-l faca: din Alma Anastase,Roberta Ritzi,senatoarea Placinta, consiliera Vass , madam Turcan ,Teo-Trandafir,apoi versatii Udrea,Videanu,Berceanu,Blaga, si colegii lor?

Iar guvernul asta trebuie investit si sustinut de o majoritate parlamentara,cu o platforma unitara, calata pe realitatile Romaniei, si cine sa-i asigure aceste calitati?:
PDL plus partidul dezertorilor,plus majoritatea maghiara,plus celelalte minoritati ?

Voi sunteti romanii care le-ati dat votul si,daca la viitoarele alegeri veti vota tot legati la ochi,atunci nu va mai plangeti ca merita sa muriti tot legati !

In ceea ce priveste sloganul „Un nou premier independent”,asta este tot o bascalie,un praf in ochi aruncat de Basescu ca atatea altele.
15.02.2011 Cainelesalbatic
la 15 Februarie 2011, ora 09:33
vrajala la maxim ,cum va puteti imagina ca poate exista un lider independent linga basescu? hai sa fim realisti si sa nu mai gustam din momelile aruncate de acest infractor numit basescu . realitatea este ca avem in fruntea tarii un om care i cercetat penal si care a dat o educatie mediocra copiilor sai . asta am vrut asta am capatat .
la 15 Februarie 2011, ora 09:39
draga nico , este o manevra deoarece s a ajuns aici la aceasta solutie pt ca masonul principal mugur isarescu sa poata detine nu numai puterea monedei nationale ci si pirghiile prin care acestia pot fii inmultiti ori expediati din tara

  Inapoi la articolul Basescu cauta un premier independent. Ce propuneri aveti?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile