Comentarii pe articolul Basescu cauta un premier independent. Ce propuneri aveti?


REGULA DEMOCRATIEI.

Constantin Dragan la 15 Februarie 2011, ora 08:12

REGULA DEMOCRATIEI
Toata ziua vorbim de democratie dar in loc sa-i valorificam virtutile,nici nu suntem in stare sa inteletem ca ea are niste reguli,a caror nerespectare este mai periculoasa decat inexistenta ei.Pentru ca vad o simfonie de unanimitati prin care toti vreti un guvern de tehnocrati,sau un prim-ministru independent,neangajat politic,si-l tot pomeniti pe Mugur Isarescu,Guvernatorul B.N.R.,hai sa vedem si punctul de vedere al domniei sale .

Cu ocazia prezentrii Raportului trimestrial asupra inflaiei care a avut loc joi, 6 mai 2010, Mugur Isrescu a acuzat Guvernul de minciun si a afirmat:

Guvernul a minit!
De 5 ani se minte cu neruinare.

Cu toate c Preedinia i Guvernul Romniei i-a asumat n trecut (nc din campania electoral a primului mandat Bsescu) responsabilitatea de a crete veniturile bugetare pn la 39% din PIB, acestea au rmas tot la 29-30% din produsul intern brut, n timp ce cheltuielile cu sectorul public cresc n continuare, tinznd spre 40% PIB
Acesta ar trebui s fie un echilibru economic obligatoriu, dar el este complet rupt i se trage exact de captul care nu trebuie: n loc s creasc veniturile cu coninut de valoare adugat se taie cheltuielile cu protecia social i chiar cele salariale diminund astfel i aa destul de slaba putere de cumprare a populaiei, scznd producia i implicit crescnd costurile de fabricaie i circulaie
Aceasta este cea mai slab verig a lanului nostru economic,cel mai crancen dezechilibru pe care nici trei guverne Boc-Videanu-Vldescu-Udrea-Blaga-Berceanu i ai lor nu pot i nu vor putea niciodat sa-l restabileasc.
Si iata ce mai spune d-l Isarescu:

promisiunile fcute pn acum de guvernani, potrivit crora veniturile bugetare vor crete pn la 39% din PIB, au fost mincinoase.

Isrescu consider c aceasta este singura explicaie pentru numeroasele eecuri nregistrate de autoriti la capitolul ncasri la buget . Guvernatorul BNR a mai explicat c Guvernul analizeaz att alternativa disponibilizrilor de bugetari, ct i pe cea a majorrilor de taxe, decizia final urmnd s fie luat de Cabinetul Boc n scurt timp, numai c nu-i poate da seama ct din ea va fi minciun i ct adevr.


Intr-o alta alocutiune facuta in decembrie 2011,si-a reconsolidat punctele de vedere:

Nu cred n guvernele de tehnocrai- a mai spus inca odata Guvernatorul -
deoarece deciziile de maxim rspundere sunt politice i trebuie asumate de cei care au mers n fa romnilor i au ctigat votul acestora.

Eu nu cred acest lucru. Guvernele Romniei trebuie s fie politice. Deciziile sunt politice, sunt de o maxim responsabilitate. Ele trebuie s fie asumate politic de oameni care au mers n faa romnilor i au ctigat votul a rspuns Isrescu, ntrebat dac un Guvern de tehnocrai ar putea fi soluia n acest moment.

Oameni buni,tot n-ati inteles ca un singur om,oricat de mare ar fi el,cand are camarila mentionata mai sus in spatele lui,plus marele specialiste: consilieraVass ,deputata Monica Ritzi, senatoarea Placinta , Roberta Anastasie (omul care sta rau cu aritmetica) madam Turcan (care cand vorbeste plange) si cate si mai......cati , nu poate sa faca nimic . El are nevoie de un partid sau o majoritate politica,de o platforma strategica pentru reformarea societatii,de un parlament care sa-l sustina prin vot , de oameni politici devotati si loiali.
Dvs.chiar credeti ca o majoritate formata din PNL , partidul dezertorilor ,partidul minoritatii maghiare si grupul celorlalte minoritati va putea forma vreodate o grupare cu o platforma unitara,devotata interesului national si pusa pe munca si chiar sacrificii in vederea redresarii acestei Romanii ?
Va inselati amarnic si barem sa invatati ca daca si la viitoarele alegeri veti vota tot legati la ochi atunci meritati sa traiti legati(cgiar in lanturi)!
Cainele salbatic.
15.02.2011

  Inapoi la articolul Basescu cauta un premier independent. Ce propuneri aveti?

Setari Cookie-uri