Comentarii pe articolul Basescu cauta un premier independent. Ce propuneri aveti?


REGULA DEMOCRATIEI.

Constantin Dragan la 15 Februarie 2011, ora 08:12

REGULA DEMOCRATIEI
Toata ziua vorbim de democratie dar in loc sa-i valorificam virtutile,nici nu suntem in stare sa inteletem ca ea are niste reguli,a caror nerespectare este mai periculoasa decat inexistenta ei.Pentru ca vad o simfonie de unanimitati prin care toti vreti un guvern de tehnocrati,sau un prim-ministru independent,neangajat politic,si-l tot pomeniti pe Mugur Isarescu,Guvernatorul B.N.R.,hai sa vedem si punctul de vedere al domniei sale .

Cu ocazia prezentării „Raportului trimestrial asupra inflației” care a avut loc joi, 6 mai 2010, Mugur Isărescu a acuzat Guvernul de minciună si a afirmat:

„Guvernul a mințit!”
„De 5 ani se minte cu nerușinare.”

„ Cu toate că Președinția și Guvernul României și-a asumat în trecut (încă din campania electorală a primului mandat Băsescu) responsabilitatea de a crește veniturile bugetare până la 39% din PIB, acestea au rămas tot la 29-30% din produsul intern brut, în timp ce cheltuielile cu sectorul public cresc în continuare, tinzând spre 40% PIB”
„ Acesta ar trebui să fie un echilibru economic obligatoriu, dar el este complet rupt și se trage exact de capătul care nu trebuie: în loc să crească veniturile cu conținut de valoare adăugată se taie cheltuielile cu protecția socială și chiar cele salariale diminuând astfel și așa destul de slaba putere de cumpărare a populației, scăzând producția și implicit crescând costurile de fabricație și circulație”
„ Aceasta este cea mai slabă verigă a lanțului nostru economic,cel mai crancen dezechilibru pe care nici trei guverne Boc-Videanu-Vlădescu-Udrea-Blaga-Berceanu și ai lor nu pot și nu vor putea niciodată sa-l restabilească”.
Si iata ce mai spune d-l Isarescu:

„promisiunile făcute până acum de guvernanți, potrivit cărora veniturile bugetare vor crește până la 39% din PIB, au fost mincinoase”.

Isărescu consideră c㠄aceasta este singura explicație pentru numeroasele eșecuri înregistrate de autorități la capitolul încasări la buget „. Guvernatorul BNR a mai explicat că Guvernul analizează atât alternativa disponibilizărilor de bugetari, cât și pe cea a majorărilor de taxe, decizia finală urmând să fie luată de Cabinetul Boc în scurt timp, numai că nu-și poate da seama cât din ea va fi minciună și cât adevăr.


Intr-o alta alocutiune facuta in decembrie 2011,si-a reconsolidat punctele de vedere:

„Nu cred în guvernele de tehnocrați”- a mai spus inca odata Guvernatorul -
„ deoarece deciziile de maximă răspundere sunt politice și trebuie asumate de cei care au mers în față românilor și au câștigat votul acestora”.

„Eu nu cred acest lucru. Guvernele României trebuie să fie politice. Deciziile sunt politice, sunt de o maximă responsabilitate. Ele trebuie să fie asumate politic de oameni care au mers în fața românilor și au câștigat votul „ a răspuns Isărescu, întrebat dacă un Guvern de tehnocrați ar putea fi soluția în acest moment.

Oameni buni,tot n-ati inteles ca un singur om,oricat de mare ar fi el,cand are camarila mentionata mai sus in spatele lui,plus marele specialiste: consilieraVass ,deputata Monica Ritzi, senatoarea Placinta , Roberta Anastasie (omul care sta rau cu aritmetica) madam Turcan (care cand vorbeste plange) si cate si mai......cati , nu poate sa faca nimic . El are nevoie de un partid sau o majoritate politica,de o platforma strategica pentru reformarea societatii,de un parlament care sa-l sustina prin vot , de oameni politici devotati si loiali.
Dvs.chiar credeti ca o majoritate formata din PNL , partidul dezertorilor ,partidul minoritatii maghiare si grupul celorlalte minoritati va putea forma vreodate o grupare cu o platforma unitara,devotata interesului national si pusa pe munca si chiar sacrificii in vederea redresarii acestei Romanii ?
Va inselati amarnic si barem sa invatati ca daca si la viitoarele alegeri „veti vota tot legati la ochi atunci meritati sa traiti legati(cgiar in lanturi)!
Cainele salbatic.
15.02.2011

  Inapoi la articolul Basescu cauta un premier independent. Ce propuneri aveti?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile