Comentarii pe articolul Isarescu: Stimulati munca! Incurajarea consumului, o idee proasta si politica


Consum

Djinn la 23 Februarie 2011, ora 11:59
Eu sunt aproape de acord cu ceea ce sustine dl Isarescu, insa as vrea sa se detalieze putin mai clar un lucru: daca nu incurajam consumul intern (in limite rezonabile si nu salbatic ca inainte) atunci pentru cine va produce forta de munca din RO? Vom deveni o tara de exportatori?
Sunt o multime de exemple de unitati de productie care se adreseaza pietei interne si care sunt in blocaj pentru ca cererea este slaba. Nu sustin catusi de putin ideea indatorarii peste masura, insa povestea cu neincurajarea consumului intern mi se pare o scuza pentru imposibilitatea de a repune pe picioare sistemul de creditare (o dovada in acest sens este faptul ca accesul la finantarea pt investitii la IMM este aproape inexistent).
Catalin Iamandei la 23 Februarie 2011, ora 14:21
Cresterea consumului trebuie sa fie consecinta nu cauza.Consumam mai mult pt ca mai inainte am muncit , am produs ,am vandut si avem bani. Consum pe credit -moarte sigura.

  Inapoi la articolul Isarescu: Stimulati munca! Incurajarea consumului, o idee proasta si politica

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile