Comentarii pe articolul DECLARATIE SOC: Sistemul public de pensii este piramidal


Bataie de joc! Auzi: Ponzi!

Aurel Hernest la 3 Martie 2011, ora 19:10
Stiti ceva? Poate sa-l gaseasca ca fiind sferic, cilindric, poate sa-l numeasca cum vrea capul domniei sale! Dar sa dea banii inapoi oamenilor care au contribuit la sistem de la varste fragede si pana azi cand sunt batrani Sa nu-i batjocoreasca aruncandu-le drept pensie o suma mai mica decat cea pe care o lasa ca bacsis chelnerului la restaurant sau cat ii lipesc lui Minune pe frunte . Oamenii au dat fortat niste bani unui sistem de stat nu unor jocuri piramidale private gen Caritas sau FNI. Iar sumele colectate de la fiecare au fost oricum cu mult mai mari decat ipotetica suma pe care statul o returneaza cand omul reuseste sa iasa la pensie. De douazeci de ani statul isi tot bate joc de batrani !
Problema e de responsabilitate. Cand ai cerut voturi si ai ajuns la guvernare nu stiai ca ai de gestionat un sistem piramidal? Nu? Atunci ce-ai cautat in functii? Da? Atunci rezolva ce-ai promis!
Neculau Costica la 3 Martie 2011, ora 22:44
NU te mai aprinde ! Cand pensionarii de acum plateau dari la sta aveam 1 pesionar la 5 muncitori ! Acum avem 1,5 pensionari la 1 muncitor. Fa tu calculele ,daca poti si intelegi ce scriu...
Gigi Drieno la 4 Martie 2011, ora 05:43
problema e ca multi tineri au plecat in strainatate, alti n-au loc de munca si de aici problema.
Stana Bogdan la 4 Martie 2011, ora 10:15
Adevarul e la mijloc. Amandoi aveti dreptate. Sunt mai multi pensionari decat angajati platitori de impozite, asta e cert. Ca multi nu lucreaza LEGAL, altii nu lucreaza in Romania... deci nu platesc in Romania impozite... iar alti angajatori nu platesc contributiile la stat... sunt doar diferite fatete ale problemei... care e complexa.

Chiar nu sunt bani. Inteleg asta. Romania are nevoie de o reforma serioasa. Stimularea crearii de locuri de munca, cu orice pret ! Angajatorii trebuie ajutati sa ajute statul sa se redreseze. Numai asa salvam Romania !
D D la 4 Martie 2011, ora 15:44
Numarul de salariati e o chestiune conjuncturala, deci irelevanta. Sistemul plimbarii banilor dintr-un buzunar intr-altul este o schema sortita falimentului, mai devreme sau mai tarziu. Chiar o schema Ponzi!

Singura varianta viabila sunt fondurile cu componenta investitionala, care inmultesc banii.
Griga Laura la 6 Martie 2011, ora 12:00
DAR DE FAPTUL CA DIN ACEST AN S-A DUBLAT CONTRIBUTIA LA PENSII PENTRU PERSOANELE FIZICE AUTORIZATE CE POT SA SPUN ? DEABIA PLATEAM CAT ERA INAINTE ,CRIZA NE AFECTEAZA TOT MAI TARE SI EI S-AU GANDIT SA DUBLEZE! BRAVO! SA MOARA TOATA LUMEA NUMAI VOI SA TRAITI NESATUILOR! AZI MAINE O SA NE LUATI CASA CA NU PUTEM SA PLATIM DARILE CATRE MAIMARI!

  Inapoi la articolul DECLARATIE SOC: Sistemul public de pensii este piramidal

Setari Cookie-uri