Comentarii pe articolul Cate miliarde de euro costa depresia la locul de munca


Re : Cate miliarde de euro costa depresia la locul de munca

Cosmin Dumitru la 4 Martie 2011, ora 12:32
In Romania problemele de sanatate mentala sunt platite in cea mai mare perte de angajati in schimb pentru angajatii din restul europei ele sunt platite de angajatori deoarece acestia ofera angajatilor asigurari de sanatate private pe langa alte beneficii prin acestea demonstrand ca isi respecta angajatii.
Chitoiu Iulian la 4 Martie 2011, ora 15:28
la noi nu e rasplatita nici munca asa cum ar trebui,ce sa mai vorbim de alte beneficii,astea sunt doar pt angajatori
la 4 Martie 2011, ora 17:57
Sunt medic de profesie si constat cu ingrijorare maxima accentuarea unui fenomen de o amploare greu de identificat la noi, in Romania, este vorba de sindroamele anxio-depresive care sunt frecvente aproape la toate virstele, incepind de la perioada de adolescenta si puna la virstnici,.Nu cunosc daca s-a facut un studiu pe grupe de virsta in acest sens, dar doresc sa accentuez faptul ca nu mai facem fata acestor sindroame, care antreneaza la rindul lor un disconfort psihic major cu repercursiuni dintre cele mai variate si nocive asupra pacientilor mei, ingrijorator fiind faptul ca un pacient cu depresie, chiar daca are asigurat tratamentul pentru alte afectiuni de care sufera, acest tratament nu are intotdeauna efectul scontat, pacientul prezentind stari de rau care n-ar trebui in mod normal sa apara atita timp cit este sub tratament medical si plan terapeutic de refacere sau de oprire a bolilor in evolutie.Ce se poate face la nivel national in acest sens?
Gheorghe Paduraru la 4 Martie 2011, ora 19:34
De la o depresie data de spectrul somajului, sotia mea a ramas si fara serviciul pe care-l avea, inca din anul 1997. De atunci boala a tot evoluat.... Nici urma de gand din prtea angajatorului de a se implica in vre-un fel. Asa ca daca cineva indrazneste sa aiba vre-o depresie la locul de munca, sa nu se astepte la vre-un euro de la angajator. Nu stiu cat poate sa coste totul, dar , mai ales, nu stiu daca aceste costuri rezolva ceva.
Marc la 4 Martie 2011, ora 20:15
Ce sa-ti dea angajatorul cand nici macar contractele de munca in multinationale nu respecta legea.In cazul acesta pierde si statul deoarece nu vin bani la buget si angajatul nu e platit corect.Dar s-a uitat domnul Boc sau oricare alt prim ministru la asta?....... normal ca nu .
Catargiu Edgar la 4 Martie 2011, ora 21:36
cred ca unii angajatori streseaza oamenii lor cu concedierea ceea ce ii darima pe unii efectiv
Mihai T. la 5 Martie 2011, ora 11:02
Să nu ne mirăm că la noi e cel mai ridicat nivel al depresiei din Europa. Pt că e cel mai scăzut nivel de trai din UE, și nu e vorba doar de partea materială, ci mai ales de disconfortul psihic pe care ajungi să-l resimți cînd ești obligat să trăiești într-o societate caracterizată de un capitalism primitiv, în care ești tratat efectiv ca un sclav pe plantație de către angajatori, ești stors la maxim, fără a avea parte de răsplată materială adecvată, de respect, tot ce-i interesează e profitul. Angajatul dacă crapă, " mai sînt 100 la poartă"... Iar statul, asemenea, te vede doar ca pe o vacă bună de muls, să plătești impozite și taxe cît mai multe. De nivelul tău de trai, de bunăstarea materială și psihică a angajatului, a cetățeanului nu interesează pe nimeni ! Mai e mult pînă cînd vor ajunge angajatorii și autoritățile să conștientizeze cele prezentate în articol, că în acest mod, mai devreme sau mai tîrziu, vor rămîne fără sclavi pe plantație, fără vaci de muls, pînă vor realiza că resursele umane sînt și ele un bun valoros al companiei, nu doar euro și dolarii care le iau mințile...

Moldoveanu Emil la 5 Martie 2011, ora 12:38
Eu cred ca trebuie sa adancim studiul: e vorba si de perceptie. Ca tot este exemplul Bulgariei si Romaniei dat: doar nu va imaginati ca in Bulgaria statu; si patronii sunt mai9 darnici, mai "draguti" sa zicem. E vorba si de asteptari si de traducere. Daca iti este repetat de mii de ori: esti prost, esti furat. tu muncesti si n-ai iar ei fura si au.
Esti exploatat. Esti inselat, pai se duce naibii TOTUL!
Moldoveanu Emil la 5 Martie 2011, ora 12:40
Sa nu uitam EDUCATIA
La noi daca te duci la un angajator si te refuza, a picat cerul pe tine. Esti ultimul om. Trebuie sa invatam ca normalul nu este sa te angajeze din prima. Macar pentru faptul ca cel care decide este el suficient de prost ca sa nu ia decizia corecta!

  Inapoi la articolul Cate miliarde de euro costa depresia la locul de munca

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile