Comentarii pe articolul Tiriac: Preturile locuintelor noi nu se vor mai intoarce niciodata atat de jos


aveam o stima pentru dl. Tiriac

Lascu Catalin la 7 Martie 2011, ora 08:02
Aveam o anume stima pentru dl. Tiriac, dar acest interviu o cam zdruncina.

Subtitlul ne ofera imediat si explicatia pentru care face aceste previziuni, incercand sa ne convinga sa reincepem sa cumparam imobile. Plecand de la ideea ca totusi dl. Tiriac nu e chiar un fitecine in afaceri, singura concluzie pe care o pot trage este ca dansul vede mai clar ceva ce noi doar banuim, anume ca exista pericolul pentru afacerile sale imobiliare ca preturile sa continue sa coboare, de unde si demersul disperat.

De ce sa mai coboare?
* Pentru ca sunt inca peste o medie onorabila (in vremuri normale, nu in criza) de un salariu mediu pe economie pe metrul patrat, sunt inca mai mari decat in unele tari vestice.
* Pentru ca si daca ar mai cobori preturile inca 20% sau mai mult, nu exista cumparatori , cel putin daca ne gandim la romanii cu speranta de mai bine ruinata pe termen mediu-lung, fara economii in banci, si reticenti la consum, investitii, credite. Poate doar speculantii cu lichiditati sa tresara la inca o reducere.

  Inapoi la articolul Tiriac: Preturile locuintelor noi nu se vor mai intoarce niciodata atat de jos

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile