Comentarii pe articolul Cat de sigure sunt centralele nucleare? Vezi ce spun specialistii romani


Energetica nucleara si racirea neconventionala

Ioan Alecu la 17 Martie 2011, ora 09:27
Energetica nucleara este un risc asumat de catre o societate prin reperzentati ei- STATUL si ceilanti factori decizionali.Capacitatea de evluoare a unui risc minim pentru toti cei implicati este o decizie in conditii de incertitudine cu multe variabile care sunt minimalizate prin modul cum sunt stabilite procedurile de reactie la impactul generat de aparitia fenomenului care care a declansat situoatia de criza.Primul element care conduce la minimalizarea si nerespectarea procedurilor in cazul Romaniei este -lasa ca merge si asa-. In momentul cind nu vom mai gindi asa, Natiunea ROMANA, va deveni o putere intre celelante natiuni.In continuoare va expun o idee tehnica care permite siguranata in expolatarea centralelor nucleare prin faptul ca ca este asigurata racirea centralelor fara energie electrica sau energie clasica.
In situoatie de avarie ,o centrala nuleara trebuie racita -in concluzie avem o crestere de temperatura si implicit de presiune care poate fi folosita in actionarea circulatiei fluidelor de racire. In acest sens am in proiectare un sistem de racire neconventionala care functioneaza numai cu energia in exces a centrale inucleare care este in condii de avarie sau cu energia exploziva controlata a unui exploziv clasic .
Pentru dezvoltarea unui asemenea sistem sunt disponibil celor interesati.

Cu stima , inginer si inventator Alecu Ioan.

  Inapoi la articolul Cat de sigure sunt centralele nucleare? Vezi ce spun specialistii romani

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile