Comentarii pe articolul Urmeaza un RAZBOI lung. Sunteti de acord cu bombardarea Libiei?


sa deschidem ochii si sa percepem realitatea

Barbu Florentina la 21 Martie 2011, ora 02:32
NU sint de acord cu razboiul din Libia si in general cu niciun razboi impotriva semenilor nostri. Romania nu trebuie sa mai participe la niciun masacru, tot raul creat altora se va intoarce asupra poporului nostru; conducatorii alesi de noi trebuie sa tina seama de parerea noastra intrucat reprezinta "ar trebui '" interesele noastre si nu ale tiranilor mondiali. Nu trebuie sa adoptam o pozitie neutra ci clar trebuie sa ne impotrivim acestor actiuni .
Vatrici Bogdan la 21 Martie 2011, ora 10:07
Nu reprezentam suficient pentru comunitatea internationala pentru a ne inpotrivi si nu cred ca ar sustine cineva Romania impotriva Marii Britanii, SUA si Franta, deci ar fi mai bine sa ne canalizam energiile ramase (desi nu cred ca mai avem) sa ne rezolvam problemele interne inainte de toate si apoi POATE vom avea suficienta credibilitate in fata .....Bulgariei macar, pentru ca pana si ea ne-a depasit pe mai toate planurile si mai este putin si o sa fim condusi de tigani si unguri in propria tara.
Nu reusesc sa gasesc argumente plauzibile pentru care un cetatean al Romaniei, tinand cont de situatia in care se afla tara, ar putea crede ( in deplinatatea facultatilor mintale fiind ) ca avem puterea sa ne opunem conflictelor internationale.
Cel mai probabil coalitia internationala va nimici Libia, le vor lua petrolul si probabil o sa mai scada pretul la nivel mondial, deci un avantaj si pentru noi printre altii ( mai ales pentru concetatenii nostri cu masini de zeci / sute de mii de euro...sesizati ironia va rog).
In concluzie : Romania nu mai reprezinta nimic pentru nimeni nici macar pentru propria populatie care nu reuseste sa incropeasca o greva reala pentru a-si cere drepturile si pentru a cere respectarea constitutiei, acestea fiind spuse nu cred ca ar da vreo putere 2 bani pe pozitia Romaniei decat daca ar fi incomoda si atunci ar fi deajuns un simplu ordin , pe care clasa politica l-ar indeplini intocmai.....si "izul" de comparatie cu Germania e de poveste pentru ca probabil nu vom ajunge NICIODATA la nivelul acestei tari .
Dar Romanul stie sa viseze si sa se planga....suntem si noi buni la ceva
S Ramona Cosmina la 21 Martie 2011, ora 10:20
Nu pot sa fiu de acord cu asa ceva. Este o actiune iresponsabila.
la 21 Martie 2011, ora 10:39
o alt imixtiune n treburile interne ale unei ri ce se soldeaz cu inutiliti pentru poporul" salvat"...ce s-a petrecut in Irak??...n Golf...n Serbia...snge i interese....ce nu sunt ale romnilor!!! Cine dracu' se cred americanii tia?!..Poate d... Domnul i se amestec ruii, ori chinezii...s-l vad atunci pe Obama...ori pe " francezul de Sarcozy...ce atitudine mai au...?!
Gura Ovidiu la 21 Martie 2011, ora 10:44
Organizatia natiunilor unite mai este o organizatie a natiunilor sau numai a unor natiuni iar consiliul de securitate parca in ultimul timp actioneaza la comanda multinationalelor si nu a statelor care il compun.
Este un conflict la fel ca cel din Iugoslavia, Iraq sau cel din Panama, in numele democratiei si a asa zisei apararea populatiei civile sa trecut la bombardarea Libiei (cred ca motivul este titeiul si nu aburelile alea cu democratia).
Cirtan Ion la 21 Martie 2011, ora 11:10
tabloul creionat si acum ca de alte multe ori: curge sange nevinovat, se produc pierderi intentionat mari si nu se foloseste materia cenusie suta la suta pentru cel ce este om pe acest pamant. de vina sunt, cel mai probabil, majoritatea politicienilor omenirii care-si folosesc forta si ambitia nebuneasca pentru ce?
...pentru a distruge vieti si a face pagube. acum unul din dedesubturi este petrolul. pacat!!!!
ce vreti sa spuneti domnilor prin formularea ,,aparitia acestora pe site presupune insa verificarea noastra prealabila, aici urmand sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. ne rezervam dreptul de a edita / elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii."?
rusine sa va fie !
cenzurati si idele despre macelurile practicate in mod comandat in omenire. lasati oamenii sa scrie si sa spuna ce gandesc fiindca nu a venit iehova sau satan de pe alte planete sa omoare vieti pe pamant. sa va feriti de furia celor carora li se induce in mod constient suferinta de catre semeni de-ai lor.
daca aveti bunul simt lasati aceste randuri sa le vada o lume intreaga si discutati in dreptate cu mine. nu vreau sa inteleg ce interese purtati ?
la 21 Martie 2011, ora 11:58
Eu vreau sa-i inteleg pe acei ce sunt importiva inlaturarii lui Gadaffi de la putere??? Eu tot nu sunt deacord ca sa inceapa un razboi in Libia, nu sunt de acord sa atace tarile coalitiei Libia, dar cand vezi ce face Gadaffi cu oamenii lui. Bai fratilor, daca Basescu ar da comanda sa va prajeasca pe toti cei ce iesiti in strada???!!!!! Ce a-ti face atunci????? Tot asa a-ti zice lasa sa bombardeze ca sunt treburile noastre proprii. Sa nu se bage nimeni????? Cand lupti cu furca si un conducator alde Gadaffi vine cu tancul. Atunci sa vad ce a-ti spune voi. a-ti urla in gura mare, undei demcratia, unei libertatea, ne omoara pe toti, ajutor. Sunteti niste curve proaste ce nu ganditi deloc din privinta unui om simplu, ce a vrut sa-si zica opinia si nu a reusit
Vio C la 21 Martie 2011, ora 11:59
Pai americanii,engelzii si francezii mor de grija libienilor taman acum cu criza petroliera...libia are petrol ... cei care urla acum sa ne bagam tipa sa aducem acasa soldatii din afganistan si irak ... cam incoerenti , haotici si irealisti .. e prima atitudine barbateasca pe care o avem de la invadarea cehoslovaciei
Albo Adriana Cornelia la 21 Martie 2011, ora 12:01
Eu cred ca aceasta rasturnare dictoriala din Libia era problema poporului . cand la noi a fost revolutia s-a amestecat guma in gura noastra " nu in gura europei etc .
apoi nu inteleg motivul adevarat care la suparat pe francez pentru a ataca ?????
pana la urma libia a cerut ajutorul occidentalilor sau o parte a libiei ?
e in fata petrolul ?
acel petrol nu n-e apartine noua occidentalilor pentru ca , nu e pamantul nostru ?
romania nu este antrenata ,si ar trebui sa invete limitele calmului din pozitia Germaniei .
noi santem doar un fir de par in caruta mare ,asa ca stati cuminti .se poate accepta in caz de urgenta sanitara pe teritoriu , etc
numai bn , doamne fereste d emai rau
Durbeca Elena la 21 Martie 2011, ora 12:11
DUPA LIBIA URMAM NOI !..................
Iuliana Andrei la 21 Martie 2011, ora 17:15
Raman interzisa cand vad cati oameni nu stiu nici macar sa scrie corect romaneste dar ne dau lectii despre problemele existentiale ale altora.
Am ajuns unde suntem, doar pentru ca ne-a interesat mai mult capra vecinului iar mai nou ne dorim sa moara vecinul ca sa-i luam capra.
Americanii & co, daca erau interesati de binele lumii si de democratie actionau si in Cuba ca sa-l inlature de la putere pe tiranul cubanez; dar nu sunt interesati de democratia cubaneza pentru ca nu au petrol !?
Filip Marius la 21 Martie 2011, ora 18:21
romania ar trebui sa stea in banca ei, iar idiotii de la conducere sa-si aduca aminte ca in 1940 franta italia anglia si sua ne-au intors spatele pentru ca la sfarsitul razboiului sa ne arunce in bratele uniunii sovietice. de akolo am invatat cine suntem de fapt! asa ca domnule basescu mai lasa loialitatea fata de nato ca nu esti decat un buton al aliantei si fa ce trebuie sa faci! nu-i mai pupa in fund pe occidentalii tradatori si materialisti ca atunci cand am avut nevoie nu ne-au ajutat! nu duce poporul roman intr-un razboi ci gandeste-te cum sa traim un pic mai bine ca de aia te platim! gandeste-te ce fabrica sa mai deschida statul roman ca sa ofere locuri de munca, nicidecum ce taxe sa mai luati, capitalisti idioti! SUA JOS LABELE DE PE LIBIA! CONFORM CARTEI ONU AI INCALCAT GRAV SUVERANITATEA SI INDEPENDENTA LIBIEI SI TARE MI-AS DORI SA-TI DEA RUSIA SI COREEA DE NORD O LECTIE TIE SI VIERMILOR TAI ANGLIA FRANTA ITALIA SI CANADA! FELICIT GERMANIA SI RUSIA! ASA SE PROCEDEAZA CORECT!
Simion Cristian Adrian la 21 Martie 2011, ora 19:30
Coalitia ne-ar face un bine incomensurabil daca ar redirectiona cateva tomahawk-uri catre palatele cotroceni si victoria......si ma rog pentru libienii nevinovati ce mor in razboiul altora
Catalin Calin la 22 Martie 2011, ora 14:47
Nu sunt de acord cu interventia militara in Liban.
Libanezii nu ne-au facut nimic rau si nu are nici un sens sa ne apucam sa le bombardam tara....marile puteri care au atacat Libia sufera de alte boli cronice: hegemonie, obsesia de putere, interes dupa petrolul libanez, orgolii frantuzesti stupide....in general am remarcat la Sarkozi acelasi tip de mesaj ca la Bush...un tampit!

Ene Cosmin la 22 Martie 2011, ora 22:01
catre csat@presidency.ro -
avem 4.5 mil de euro de cheltuit ?
avem soldati pentru sange? pentru NATO?
Spiritul de "solidaritate" Nato - de ce nu l-a respectat si Germania?

Detest si content aceasta decizie.
la 23 Martie 2011, ora 10:21
Intai ar trebui definit clar motivul participarii la acest razboi. Bla bla urile legate de moralitaea interventiei si de necesitatea inlaturarii dictatorului sunt futile si bune de ametit naivii. Dictatori au fost si inca sunt destui. Dar nu toti au fost si sunt atacati de coalitii.
Dupa ce este definit motivul real, se poate gandi ce avantaje, politice si comerciale ar decurge pentru Romania din aceasta participare. Cel putin ar trebui ca aceste compensatii sa acopere costul participarii. Altfel, treaba miroase a segmentare intre smecheri si fraieri.
Ca si exercitiu de gandire comparativa, am putea analiza de ce unele state, puternice, se abtin sa participe.
Chestionarul Wall Street Journal nu este bine conceput. Ar fi trebuit sa lase loc de comentarii de tipul 'it depends'.
Halpern Alina la 23 Martie 2011, ora 10:35
NU! NU! NU!
Coapsi Silviu la 23 Martie 2011, ora 13:02
O tara ca Romania sa intervina?Asta-i chiar amuzant,tara arde si baba se piaptana,sa-si vada de problemele ei ca doar stim cum stam.Nu suntem in stare sa facem ceva la noi si noi vrem sa ne bagam nasul si in alta parte.

  Inapoi la articolul Urmeaza un RAZBOI lung. Sunteti de acord cu bombardarea Libiei?

Setari Cookie-uri