Comentarii pe articolul Afaceri mici cu discount


Criza si solutii

Dan Seby la 2 Iulie 2008, ora 01:41
Criza si solutii
e normal sa se vinda afaceri pt ca economia lor e la vale rau si se bucura si ei daca ar mai recupere ceva din banii investiti
dar partea proasta e ca si la noi se propaga tot ce e negativ in SUA foarte repere pt ca stim sa copiam in loc sa gindim o startegie sau un plan de viitor
e pacat
Radulescu Irina la 12 Iulie 2008, ora 17:56
Este total aiurea. Nu vinzi o afacere pentru motiv ca:
economia SUA merge la vale si tu speri sa mai recuperezi din investitie !!?!

Orice investitie pe care o faci are ca scop sa-ti aduca alti bani, mai multi bani decat ai investit si decit ai putea capata depunandu-i la o banca. Ori, fie vorba intre noi toti, dobanzile la banci sunt "apa de ploaie" in comparatie cu comisioanele bancilor.

Banii trebuiesc reinvestiti !!!

Vinzi o afacere din varii motive:
- fie te retragi partial sau definitiv (pensie, boala, te muti in alta tara?, vrei sa faci altceva de care esti pasionat si nu mai ai timp de acea afacere, sau vrei mai multe afaceri si nu te mai ocupi personal de aceea, .......)
- fie afacerea merge prost din cine stie ce motive (poate ca TU nu te-ai priceput la ceva anume, dar afacerea ar putea fi prospera in mainile altcuiva ??? sau pur si simplu e falimentara)
- fie ai ramas fara fonduri, fara cash (esti falimentar) sau acea afacere are nevoie de o investitie pentru a se extinde si TU nu ai posibilitatea de a obtine acele fonduri necesare in alt mod decat vanzand partial sau total (ca sa nu pierzi toata afacerea)
- fie ai alte datorii (risti sa-ti pierzi casa si ai nevoie de fonduri pt. a o recupera, de ex.)

Orice afacere trebuie sa fie o sursa de venituri prin mersul afacerii. Si nu vanzarea ei in sine este de obicei o sursa de venit. Doar daca acea afacere a fost una extrem de profitabila, a mers exceptional, infloritor sau poate te poti prevala de un "goodwill" al acesteia, pt. a o vinde in castig. Altfel, de obicei nu este o afacere sa vinzi o afacere, zic eu - nu prea mare in ori si ce caz.
Radulescu Irina la 12 Iulie 2008, ora 18:28
Cred ca americanilor le-ar prinde bine in criza actuala o infuzie de consultanti romani experimentati in perioada de TRANZITIE de la noi din tara care NU a fost deloc usoara, pentru problemele inerente ale afacerilor (cu personalul, cu vanzarile, cu urmarirea unui plan al afacerii, stocuri, fluctuatii mari si bruste ale valutei, etc)

Cate afaceri romanesti nu au dat faliment din cauza cursului ajutat al dolarului, a legislatiei care se schimba "peste noapte" (reinvestiti voi din profit ca la sfarsit de an, in loc sa aveti reducerea promisa a taxelor, ramaneti fara ce s-o putea - fie cash, fie dividende, fie doar recompensele anuale - in functie de cat ati reinvestit si v-ati pacalit) doar plan al afacerii sa tii !? De planuri PUD, PUZ, etc, investitii fel de fel ce apoi erau anulate - gata cu chioscurile din termopan, aveti termen sa le desfiintati (dupa ce fuseserati obligati sa trageti si apa, canalizare, insemne luminoase, etc.) - investitia voastra trebuie recuperata? Pe cine interesaeaza?
Este o experienta pe care ar trebui cei care au avut-o sa o faca cunoscuta. S-au descurcat? Uneori da, ca tot romanul e intreprinzator!

  Inapoi la articolul Afaceri mici cu discount

Setari Cookie-uri