Comentarii pe articolul Revista blogurilor de business: Cat costau alimentele inainte de Revolutie?


Cat costau alimentele inainte de revolutie

Matei Gabriel la 23 Martie 2011, ora 09:42
Interesanta comparatia ! O singura intrebare: care ou ? Oul lui Nastase ? Sau a lui Columb ?
Daca intradevar se doreste o comparatie, se constituie un "cos" al alimentelor de baza: painea, laptele si produsele lactate, malaiul, faina, zaharul, uleiul, carnea si produsele din carne, pestele, legumele si fructele, medicamentele, cheltuielile de intretinere, adica trebuie analizat indicatorul "puterea de cumparare" ca indice agregat. Si deabia apoi se face o comparatie. Este o chestie elementara din punct de vedere economic !
Si mai este o "mica" scapare: asemenea calcule nu se fac la salariul mediu ci la salariul minim, si nu la brut, ci la net (la ce incaseaza salariatul in mana). Adica la banii pe care ii pune in portofel si se duce acasa ! In 1985, din cate imi aduc aminte, salariul minim era de 1.500 lei (net, in mana), iar azi este 650 lei noi. Si mai trebuie facuta o ajustare: nivelul pensiilor (de care ultimele doua guvernari le au folosit numai electoral, nu si practic dupa alegeri !)
Cele de mai sus sunt aspecte doar punctate. O adevarata analiza trebuie facuta pe baza de date reale, nu virtuale (datele publicate !!!!) fara insa a fi uitata definitia notiunii de medie ! Adica, intr-o forma mai plastica, un om complet dezbracat, jumatate sta intr-un cuptor, cealalta jumatate intr-un congelator. El in medie se simte bine !!!!

  Inapoi la articolul Revista blogurilor de business: Cat costau alimentele inainte de Revolutie?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile