Comentarii pe articolul 5 lucruri pe care brokerul nu ti le spune niciodata


5 lucruri pe care brokerul nu ti le spune niciodata

Razvan la 30 Martie 2011, ora 15:18
Buna ziua,

Destul de superficial sa vezi doar un punct de vedere al unui investitor care probabil urmareste bursa mult timp si poate avea si un cont on-line.

Contul on-line se potrivesc celor care tranzactioneaza mult, se informeaza si se descurca singuri si urmaresc bursele non-stop sau oricum multe ore pe zi. Ei mai trebuie sa stapaneasca bine si calculatorul/internetul. Si de obicei sunt client tineri.

Cati clienti tineri sunt si clienti cu bani multi ? investitori de portofoliu. Foarte putini. Media de varsta daca mergem spre clientii cu bani multi este mai ridicata. Si de obicei cei tineri sunt orientati spre speculatii si nu investitii. Asa ca aici da se potriveste contul on-line.

Acum mergand mai departe. Dvs. prin articol practic incurajati o anumita fentare a brokerului. De ce ? Este dupa parerea voastra munca brokerului o munca usoara? lipsita de stres ? Eu cred ca nu, si atunci acel comision pe care il are brokerul are o justificare.

Acum revenim la investitorii mai mari. Cati dintre ei urmaresc cateva ore pe saptamana stirile, evenimentele, cati dintre ei se pot deplasa la AGA, cati dintre ei fac analize finaciare la compania la care doresc sa investeasca. Cati dintre ei urmaresc bursele externe. Va spun eu . 1 din 100 poate.

Foarte scurt raspund si la celelate puncte.
2. Este greu sa obtii randamente mari. Pare usor dar nu e. Pare usor sa stai investit in actiuni cand lumea se destrama finaciar sau cand vezi cutremure in Japonia. Putini o fac. Multi investitor se panicheaza, altii cumpara la orice pret. Ma indoiesc sincer ca persoane cu 3 luni cum recomanda articolul sunt pregatite emotional si finaciar sa reziste si sa si castige la bursa. Cel putin istoria ultimilor 10 ani imi da dreptate.

3. Orice comision este negociabil. Corect. Unele sunt chiar mai scumpe decat media pietei. Va spun eu un broker bun poate cere mai mult pentru ca ofera mai mult. Sunt brokeri cu comisioane peste medie. Cred ca un client ar trebui sa se gandeasca mai putin la comisioane si rulaje de dragul rulajelor si mai mult la a face bani. Oricum in timp va aparea si in Romania comisionul pe performanta ca si in pietele de afara. Si atunci vom vedea ce mic era comisionul acum. si ce mult va fi sa dai 20% din castigul anual.

In plus de asta e normal sa platesti comisioane e un serviciu care in spate are destul de multa munca de analiza si decizii grele. Daca nu e bun brokerul il schimbi. Nu negociezi un comision mai mic cu acelasi broker care nu te-a ajutat sa faci bani.

Oricum pentru mine un broker care ar lasa un comision mai mic imi da de gandit. Probabil nu se simte indreptatit sa ceara banii si atunci intradevar sa vina altul.

Parerea mea.

  Inapoi la articolul 5 lucruri pe care brokerul nu ti le spune niciodata

Setari Cookie-uri