Comentarii pe articolul Ce sta in spatele refuzului Erste de a lista BCR la Bucuresti?


Ce sta in spatele refuzului Erste de a lista BCR la Bucuresti?

Ralluiza la 31 Martie 2011, ora 11:07
Citind articolul imi pun citeva citeva intrebari ca investitor, iar probabil daca as fi ziarist mi-as fi pus mai multe intrebari vis a vis de afirmatii care nu se coroboreaza (inainte de a le printa):

1. Daca Erste Group nu are politica de a lista subsidiarele, cum a putut sa accepte prin contractul de preluare/privatizare pachet majoritar sa faca un lucru care nu este in politica companiei? In oglinda, ce a gindit statul roman cind a scris acel contract?

2. Daca cumpar ca investitor la un pret negociat OTC (la pretul la care vinzatorul/ Statul a fost dispus sa vinda si la pretul la care cumparatorul/ Erste a fost dispus sa cumpere), de ce as vinde pe bursa, prin flotare, la pret mai mic realizind o pierdere? Bineinteles ca poate costul de intrare in investitie difera la actionarul Erste fata de stat!?
Listarea in sine e un lucru bun, numai cind matematica investitorului ii dicteaza ce ar trebui sa o faca, nu cind doreste activitate intermediatorul= bursa.

3. Dl Ionescu ar trebui sa revizuiasca un pic ideea de succes: FP in sine nu a fost un succes la listare pentru investitorii din fond (care au fost rascumparati de stat la 1 leu pe titlu inainte de listare); poate pentru BVB ca a creat pe termen scurt un pic mai multa activitate.
Sigur, pe termen lung e cel mai bun pas care s-a putut face, insa definitia de succes a intermediatorului (care traieste din comisioane si tranzactii) este foarte diferita de definitia de succes a actionarului, care spera la crestere de capital.

  Inapoi la articolul Ce sta in spatele refuzului Erste de a lista BCR la Bucuresti?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile