Comentarii pe articolul Ce se intampla cu pensia privata daca iti pierzi slujba?


Pensia privata

Ana-Andreea Bandasila la 6 Aprilie 2011, ora 14:15
Am mai citit si auzit si in alta parte despre obligatia administratorului de pensii private de a trimite o scrisoare de informare anual, la mine au trecut deja aproape 3 ani si nu am primit nimic. Mai rau este ca nu mai sunt sigura la cine am subscris, deoarece eram nou angajata, de abia se introdusese obligativitatea inscrierii la Pilonul II si astfel din lipsa de cunostinte nu am fost foarte interesata la cine ma inscriu. Nu mai lucrez la firma respectiva deci cum as putea sa aflu la cine sunt inscrisa? Am mai intrebat mai multe persoane din domenii diferite de activitate inclusiv din Finante si nu au stiut sa imi spuna.
Mihai la 6 Aprilie 2011, ora 16:17
"obligatia administratorului de pensii private de a trimite o scrisoare de informare anual, la mine au trecut deja aproape 3 ani si nu am primit nimic."

Intr-adevar, administratorii au obligatia de a trimite acea scrisoare, dar nu pot garanta ca Posta Romana sau curierii folositi livreaza 100% cele 5,2 milioane de scrisori... De asemenea, daca v-ati schimbat cumva adresa de domiciliu sau corespondenta fara sa notificati administratorul, ... aveti explicatia pentru lipsa scrisorii.

"astfel din lipsa de cunostinte nu am fost foarte interesata la cine ma inscriu."

Ar trebui sa aveti pe undeva prin casa o copie a actului individual de aderare la fondul de pensii, pentru ca precis ati primit o copie.

"Nu mai lucrez la firma respectiva deci cum as putea sa aflu la cine sunt inscrisa?"

Participarea la un fond de pensii administrat privat (obligatoriu) nu este influentata de schimbarile de job. Cel mai sigur va adresati catre CSSPP si CNPAS, care va pot spune unde ati aderat.

http://www.csspp.ro/contact

Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale - Sediul Central - Str. Latina nr. 8, Sector 2, Bucuresti
Telefon: 021/316.91.11; 08 00 826 727
Url: http://www.cnpas.org


REGISTRATURA GENERALA - Telefon: 021/316.28.94

E-MAIL: petitii.sesizari@cnpas.org ; birou.presa@cnpas.org

  Inapoi la articolul Ce se intampla cu pensia privata daca iti pierzi slujba?

Setari Cookie-uri