Comentarii pe articolul Patriciu catre tineri: Angajati-va intr-o organizatie mica!


Organizatii mici vs. organizatii mari

Alexandra la 8 Aprilie 2011, ora 12:35
Partea ciudata este ca toti tinerii aflati la inceput de cariera tintesc organizatiile mari, multinationalele, socotind, ce-i drept, ca acolo ar avea realmente oportunitati de dezvoltare profesionala. Interesanta sugestia lui D. Patriciu, cred ca ar putea fi strategia cea mai buna a unui incepator. Poate fi adevarat ca in organizatiile mari oportunitatile sunt mai mari, dar si competitia este mai acerba si oportunitatile mai greu de accesat.
Dragomir Andrei la 8 Aprilie 2011, ora 13:42
Problema tinerilor in ziua de astazi este ca nu au experienta si cer salarii foarte mari, total nerealiste cu experienta si ce stiu ei sa faca efectiv. Cred ca este de preferat pentru toti (persoane tinere cat si multinationale) sa accepte ideea ca o persoana tanara poate invata mult mai multe la inceput intr-o companie mica decat intr-o multinationala. Intr-o firma mica exista tendinta sa poata sa faca mai multe activitati ce tin de mai multe departamente decat intr-o companie multinationala unde posturile sunt foarte bine definite si fiecare stie precis ce are de facut si putin probabil ca acel angajat "sa intre" in painea altui departament cum se intampla intr-o firma mica (omul bun la toate).
Calin C. la 8 Aprilie 2011, ora 16:46
Pe langa renumeratie si pozitie este foarte important la inceput (ca de altfel in intreaga viata profesionala) satisfactia personala. Cand incepi un drum este important sa simti ca ceea ce faci este apreciat si acest lucru este mult mai usor de realizat intr-o firma mica.

Nu vorbesc din auzit, ci din experienta personala.

Atunci cand lucrezi intr-o firma mica ai contact mai direct cu managerii si ca sa o spun pe romaneste cu "patronul". Daca intradevar iti faci treaba bine asta va fi apreciat direct.

Intr-o corporatie mare s-ar putea sa ai mai multe elemente care sa te atraga dar in acelasi timp, ca si angajat esti doar un "cost" pentru organizatie. Rezultatele tale personale tind sa se piarda, daca totul este prezentat sefilor din punct de vedere al unei echipe (gen 5 persoana stiu sa-i faca treaba si ceilalti 10 "intregesc" echipa). Aici nu intra persoanele care fac vanzari si unde se poate observa imediat cine din echipa a incheiat un contract. Problema aici este ca de multe ori manageri stiu cat esti de bun in echipa, dar deasupra lor nu existi ca individ ci doar ca echipa. Lucrul in echipa este bun, atata timp cat toti membrii echipei sunt la acelasi nivel.

Poate nu tot ce am spus se aplica in orice domeniu, dar sigur se aplica in IT.
Cristian la 8 Aprilie 2011, ora 21:45
Mare om, mare caracter Andreea Voienea. Adica angajezi pe cineva sa ii dai afara pe altii. Practic intr-o institutie ca BCR care avea 11.600 angajati sau ajunga la 9800 e mare lucru. Adica cei 9800 de angajati sunt obligati sa acopere munca si la ceilalti 2000 care au fost disponibilizati. in procente asta cred ca inseamna cam 20%. Adica intr-o agentie BCR care avea odata 5-6 angajati doamna Andreea a dat afara 1angajat probabil pentru ca nu era performat si i s-a desfiintat postul. Asta asa ca idee nu mai luam in calcul ca de-a lungul anilor BCR a avut si o politica de expanisiune. Doamna Andreea a dorit maximizarea profiturilor austriecilor prin diminuarea costurilor, iar cei mai multi bani se cheltuie cu .... angajatii!!! Dam 20% afara scade cheltuiala cu angajatii cu 20%, banca raporteaaza profituri uriasase. Asa le mai place romanilor sa fie fu...i de alti romani si straini sa aiba numai de castigat de pe urma lor. Cele bune! Respect pt domnul Patriciu
Simion Maria la 27 Iulie 2011, ora 23:28
DL Patriciu a oferit salarii bunicele la inceput: salariul din contract, bonusuri pentru vanzari si alte bonusuri (care nu erau stipulate in contractul de munca ci numai in oferta de angajare) pe care a avut grija sa le anuleze in luna IUNIE asta insemnand o scadere cu 40 % a retributiei lunare.

Referitor la comentariu nu sunt de acord sa lucrezi intr-o companie mica (mai ales a grupului Mercadia) pentru ca managerii nu apreciaza cat de bun esti si plata este la fel pentru toti - chiar daca unii muncesc si altii nu

Eu am lucrat 14 ani intr-o companie multinationala si doar 10 luni la MIC.RO; Va sfatuiesc sa nu renuntati la companii mari (te poti afirma foarte usor daca esti serios si muncesti) in favoarea celor mici

  Inapoi la articolul Patriciu catre tineri: Angajati-va intr-o organizatie mica!

Setari Cookie-uri