Comentarii pe articolul REPORTAJ: Cum se vede goana dupa joburi la iesirea din recesiune


Noi cautam tineri absolventi sa ii formam.. oare asa este???

Csaba la 11 Aprilie 2011, ora 22:04
Am fost atat la "mini" targul locurilor de munca din incinta Poli cat si la "marele" targ de la Sala Palatului.

La Sala Palatului am trecut si pe la standurile companiilor prezente la Poli, care ma interesau normal, si exact aceleasi texte... care pentru mine sunt doar vorbe goale.

Nu vreau sa dau nume... dar in cazul meu sunt 2 firme care au constant 10-20 de "oportunitati" pe siteurile de profil... si culmea cerintele lor se regasesc in totalitate in CV-ul meu. Niciodata nu am fost sunat pentru interviu macar.... desi aplic de peste 6-8 luni in plus am avut discutii fata in fata la aceste targuri, fara sa tina minte macar ca am mai discutat, mi s-a spus mereu acelasi lucru precum o placa stricata... si tot nu am fost sunat desi "indeplinesti toate conditiile, exact ce cautam noi, tineri absolventi pentru a ii forma..."

V-am crezut prima oara... si a doua oara... prostia mea ca si a 3-a si a 4-a oara am facut acelasi lucru... dar deja sariti calul cu povestile acestea de adormit sugari....

Sa va fie rusine... ne mai puneti si pe drumuri degeaba (cei care doresc un post pt studii superioare nu la call centre)

Singurele companii care efectiv recruteaza sunt cele de call centre si emigrare in afara. Felicitari pentru profesionalismul acestora.

Chiar am fost la un interviu pentru call centre, ca deh... nu degeaba am un Master si o licenta care sunt pe un domeniu total opus, si am ramas placut surprins de calitatea excelenta a interviului. Normal ca am trecut de interviu cu brio.... in comparatie cu un alt interviu la care am fost cu cateva zile inainte, pe specializarea mea, si a fost cel mai execrabil la care am participat. In comparatie cu interviul de 4h de la call centre (lung si obositor oarecum ... dar justificat) celalalt a durat sub 10minute.... deoarece persoana desemnata de firma nici macar nu a avut bunul simt sa se uite inante sa ma cheme la interviu pe CV si abia atunci il "descoperea"... asa ca m-am ridicat si am plecat, multumita ineptiilor pe care le-a scos pe gura "recruiterul".

*Atat call centre cat si call center sunt formulari corecte deoarece una provine din engleza britanica cealalta din engleza americana.
Sebastian la 12 Aprilie 2011, ora 05:05
Daca ai un master si o licenta - ca 80% din generatia ta si tot degeaba as mentiona - asta crezi ca te face automat interesant pentru o firma? Asta imi place la tinerii din ziua de azi., toti asteptati ca dupa ce terminati facultatea sa fiti facuti sefi. Luati-o frumos de jos ca asa se face, nu as angaja fara experienta nici mort.
Ion la 13 Aprilie 2011, ora 11:33
Pt Sebastian :

Si, daca n-am facultate, dar am experienta, de ce nu gasesc ? Mai mult conteaza facultatea decat experienta, asta am vazut clar, de-a lungul timpului.

  Inapoi la articolul REPORTAJ: Cum se vede goana dupa joburi la iesirea din recesiune

Setari Cookie-uri