Comentarii pe articolul Externalizarile serviciilor IT, folosite in proportie de 30% de companiile romanesti


Externalizarea serviciilor IT

Szabo Rozalia la 3 Iulie 2008, ora 10:17
Externalizarea serviciilor IT
Solutia cu externalizarea serviciilor mi se pare un lucru foarte bun pe de o parte din punct de vedere calitativ, niciodata un singur informatician nu va putea face fata la volumul si cerintele necersare in conditiile in care fie fuirma privata fie institutie de stat numarul de personal nu este dimensionat la volumul de activitate existent.
Astept momentul cand si institutiile de stat vor fi mai cu initiativa in acest sens , vor externaliza din servicii in masura in care legea o permite si va fi un beneficiu atat pentru salariati prin descongestionarea sarcinilor atatcat le permite limita cat si pentru organizatie din punct de vedere al unor servicii de ordin calitativ( in masura in care aceste prestatoare de servicii exista la acest nivel.) Mie personal mi-ar place sa-mi ofer serviciile pe domeniu de resurse umane, domeniu care imi place foarte mult si la care inca multe organizatii nu inteleg ca este oglinda lor, punctul de plecare al unei activitati bune. Imi plac articolele Dvs. imi place sa citesc cand timpul imi permite. Szabo Rozalia - referent inspector umane .
Poate ar fi de un real folos, o mica dezbatere pe tema resurselor umane, ca un ghid pentru orice organizatie care doresete sa functioneze legal, corect eficient, ca nu poate fara minimul strict de organigrama, regulament de organizare, regulament intern, fise de post adevarate si nu formale, fise de evaluarea standaredelor profesionale, proceduri de lucru si proceduri de control intern, proceduri de evaluarea riscurilor, si cel mai important ce mi s-ar parea eficient, generalizarea evaluarilor psihologice la nivelul oricaror organizatii pentru recrutarea omului potrivit la locul potrivit.
Intalnesc foarte multe neconcordante de salariati nepotrivit la locul nepotrivit, bine aceasta este o tema ce poate fi mult dezbatuta.
Constantin Mihalache la 4 Iulie 2008, ora 17:04
Rozalia,
Presupun ca nu stii destule lucruri referitor la outsourcing servicii IT de vreme ce mentionezi ca este un lucru bun. FOARTE.
Nimic mai gresit mai ales in cazul companiilor medii spre mari. Pentru cele mici s-ar putea sa fie mai potrivit insa si ele sunt destul de dezorganizate si IT-ul e vazut destul de rau..
Outsourcing-ul a fost o moda la un moment dat in anii trecuti si se pare ca va deveni iarasi. Si cum ne invartim in cerc de fiecare data, va deveni iarasi denigrat peste vreo 5-6-7 ani ca fiind o solutie ineficienta, costisitoare. La baza acestor migrari catre outsourcing si inapoi sta de fapt ascunsa intantia de a reduce personalul relativ bine platit din IT in cazul de fata (nu au salariile cele mai mici pentru ca personalul e inalt calificat). Adica e un demers generat de intelegerea deficitara a celor din HR din care vad ca faci si tu parte. Scuza-ma nu am nimic cu tine ci doar cu breasla "HR" care, din cate m-am lovit si eu, aceleasi metehne de "birou personal" din intreprinderile comuniste vad ca se perpetua. Revenind la subiect, asta vad eu asa-zisul outsourcing IT.
Domnul Enescu, cel care a scris materialul provine dintr-o firma care se pare ca a iubit ideea de outsourcing in IT si se pare ca a esuat in acest demers destul de lamentabil...din cele ce mai aud si eu.

  Inapoi la articolul Externalizarile serviciilor IT, folosite in proportie de 30% de companiile romanesti

Setari Cookie-uri