Comentarii pe articolul 10 lucruri pe care trebuie sa le stii cand inchiriezi un apartament


teoretic

la 21 Aprilie 2011, ora 00:58
teoretic e asa cum se spune in articol,in practica,nici prezenta agentului mobiliar nici contractul nu asigura pe proprietar ca-si va incasa corect banii si va recupera proprietatea in buna stare.Agentii imobiliari iti aduc client si cu multa vorbarie incearca sa ti-l bage pe gat,ca e om serios ca-l cunoaste demult bla-bla,isi iau comisionul,dupa care trebuie sa te lupti luna de luna sa-ti iei chiria,sa-i pui sa plateasca intretinerea,nu sunt agentii care sa preia aceasta munca,contra cost,de exemplu pt proprietarii care nu locuiesc in Romania.Plus,chiar daca dotez apartamentul cu tot ce trebuie,chiriasul nu apreciaza,atunci cand pleaca,se straduieste sa strice totul si sa lase o mare datorie la utilitati,asa incat garantia sa nu acopere totul.E drum lung pana inchirierea va fi o relatie civilizata in Romania.
Sorina Negrila la 21 Aprilie 2011, ora 09:59
Aura, iti multumim pentru comentariu. Referitor la partea cu "nu sunt agentii care sa preia aceasta munca,contra cost,de exemplu pt proprietarii care nu locuiesc in Romania", in ce masura crezi ca sunt interesati prorietarii de astfel de servicii si confortabili cu ideea unui cost suplimentar?
Alenesimob la 22 Aprilie 2011, ora 11:45
Noi sintem o societate imobiliare cu capital strain care ofera astfel de servicii contra cost in tara si in strainatate.Serviciile sint pentru persoanele romane cu domiciliul in strainatate sau cetateni straini care au decis sa investeasca in tara in acest sector si noi in continuare le administram proprietatile care unele sint date in comodat societatii noastre,iar altele nu,insa in acel caz e nevoie oricum de procura.Comisionul e de 10%din valoarea chiriei,de obicei,iar acesta variaza in cazul in care cumparam.De asemeni oferim consultanta imobiliara pentru investitori ca si consultanta financiara pentru cei care au nevoie de imprumut.E adevarat ca aceste servicii nu au fost cerute pe piata noastra toti clientii nostri fiind cetateni straini sau romani din strainatate de aceea nu ne-am facut nici prea multa publicitatae in tara considerind inutil.De aceea avem si comisioane foarte mici pentru ca aveam clienti siguri,insa imi face placere ca si la noi au inceput sa apara astfel de cerinte,cu diversificarea obiectelor de investit,pentru ca o prima casa are altfel de exigente fata de o proprietatae de investit pe timp mediu-lung.
Stoean Carmen la 27 Aprilie 2011, ora 15:24
Sunt in situatia in care inchirierez un apatament si sunt asaltata de societati imobiliare de intermediere care imi pretind comision, chiar daca eu am deja toate detaliile, poze si filmulete ale apartamentului. Spun ca , comisionul pretins este doar pentru faptul ca imi aduc clienti. In cele mai multe cazuri nu ma intreaba ce preferinte am fata de clienti si sub nici o forma nu imi pot da garantii despre cum se va desfasura contractul intre mine si client. Pentru ce exact cer comisionul?! In favoarea cui trateaza "tranzactia"?! Negociaza pretul cel mai mic de la mine pentru client, si cel mai mare de la client pentru mine dar....comisionul il incaseaza de la ambii. Unii chiar se supara ca am oarecare intrebari despre bonitatea clientului.

  Inapoi la articolul 10 lucruri pe care trebuie sa le stii cand inchiriezi un apartament

Setari Cookie-uri