Comentarii pe articolul ADIO, euro in 2015! Ce parere aveti?


amanarea in interesul escrocilor care conduc tara...

Schauppe Ludwig la 26 Aprilie 2011, ora 12:25
moneda euro trebuia adoptata in momentul intrarii in uniune. de atunci si multi ani de acum se vor face "afaceri" foarte banoase in Romania o tara cu milioane de oameni inculti si usor de prostit.
Nicolau Mihaela la 26 Aprilie 2011, ora 13:50
Probabil ar trebui sa va instruiti ceva mai mult legat de notiunea de "curs de schimb" ca instrument de politica monetara si stabilitate a preturilor. Dupa aceea, v-ati da seama ca o economie inca instabila ca cea a Romaniei in prezent se poate controla numai daca ai politica monetara proprie si un guvernator de banca centrala ce isi cunoaste meseria. Din fericire, Isarescu se numara printre foarte putinii guvernatori din Europa care stie bine ce face si cum trebuie sa faca. Amanarea intrarii monedei Euro ar fi, cel putin pana acum, primul pas intelept de politica romaneasca pe care l-am vazut in ultimii ani. Cat despre castigurile din diferente de curs de schimb, ar trebui sa priviti mai atent speculatorii europeni, care, daca nu sunt opriti prin masuri de politica monetara proprie, distrug cu usurinta moneda si economia nationala (v. Ungaria nu demult). Nu sunt chiar milioane de inculti in Romania!!!!
Intreaba_Prafu la 26 Aprilie 2011, ora 15:08
DIN CYCLU' STATUL VS CETATEAN
un calcul simplu arata ca statul va cistiga din prelungirea datei de adoptare.. un exemplu clasic sunt fondurile de pensii (private sau de stat) acolo unde s-a facut translatia spre noua moneda rata de conversie a fost stabilita de stat in favoarea lui ., deci pierderile economiilor din aceste fonduri sunt si vor fi transferate catre populatie ...Daca aceasta data se prelungeste mai mult cu atit pierderile populatiiei vor fi mai mari si cistigul statului mai mare
Schauppe Ludwig la 26 Aprilie 2011, ora 20:05
cred ca economistii romani ar trebui sa fie interesati mai mult de bunastarea cetatenilor decat de "filozofia" economica. in definitiv majoritatea romanilor sunt interesati de aprecierea justa a muncii lor. de aceea prefera sa munceasca in tari in care munca este remunerata cat de cat mai corect.in Romania de cand ma stiu cei ce muncesc sunt furati, cei ce speculeaza sunt incurajati, copii si batrani sunt neglijati.

  Inapoi la articolul ADIO, euro in 2015! Ce parere aveti?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile