Comentarii pe articolul Cum au evoluat chiriile locuintelor la sase luni


Crestere spectaculoasa

Alex.Dumitrascu la 4 Iulie 2008, ora 11:28
Crestere spectaculoasa
Imi exprim speranta si mandria ca in conformitate cu directivele cincinalului 2005-2010 se va manifesta din plin mecanismul cerereii si al ofertei, Romania aducand astfel o contrbutie majora la dezvoltarea multilaterala a capitalismului si a economiei de piata.
Ne angajam sa depasim planul cincinal la cresterea chiriilor, a preturilor locuintelor si a creditului imobliar.
Marius Albinita la 6 Iulie 2008, ora 19:15
in criza asta cineva v-a ceda, iar acestia vor fi dezvoltatorii si ofertantii, pt ca cei care isi doresc sa achizitioneze o locuinta nu o pot face din pricina costrangerilor financiare, este doar o problema de timp, cei ce pierd acum sunt cei care vand, iar pt dezvoltatori este si mai grav, deoarece un bloc nu costa chiar asa putin (cateva zeci de milioane de euro ;)) iar foarte putini sunt aceia care isi permit sa detina bani blocati...scadenta trebuie sa vina candva :D
Ciprian Curtici la 10 Iulie 2008, ora 15:12
Alex Dumitrascu are dreptate. Reprezentatii institutiilor financiare ar trebui sa se abtina de la afirmatii speculative, fara sa le sustina prin studii concrete de piata (a se vedea cifre). Acest gen de afirmatii manipuleaza opinia publica si contribuie la cresterea preturilor. In aceste condiitii oricine incendiaza piata cu astfel de declaratii speculative, poate fi banuit de faptul ca are interese in acest sens.
Alexandru Asmarandei la 13 Iulie 2008, ora 12:21
Oare nu asta se face in continuu in Romania, din 2000 incoace??? Toti vor sa faca burta mare, si de aceea toti mint. Daca e sa facem o analiza corecta, luand in calcul puterea de cumparare, salariul mediu si pretul apartamentelor si pamanturilor, din tarile UE, vom vedea ca nicaieri nu e ca la noi. Si, din pacate, trebuie sa recunosc, ca romanii au devenit un popor mult mai credul decat am crezut. Un popor care crede toate minciunile unor copilasi cu casul la gura sau ale vulpilor batrane. Cunosc foarte multi oameni care mi-ar fi dat dreptate daca nu ar fi achizitionat un teren sau o casa de curand, si care se tem ca ar putea pierde ce au castigat pana acum. Intrebarea apare: de ce nu vand? si gasim si raspunsul: pentru ca sunt prea lacomi. Sper ca romanul sa deschida ochii macar in al 12-lea ceas si sa vada in ce hal a ajuns datorita indolentei si credulitatii.
Vasluian Ruslan la 22 Iulie 2008, ora 12:29
Romanii la ora actuala sunt foarte usor de manipulat, asta datorita spiritului de turma manifestat in Romania. Cei care au interese pe piata imobiliara lanseaza zvonuri privind cresterea de preturi si turmele se inghesuie sa le creada. In momentul de fata aceste zvonuri au menirea macar sa mentina preturile la nivelul actual. Unde sa mai creasca chiriile si preturile la apartamente daca o chirie la o garsoniera este mai mare decat salariul mediu pe economie? Are dreptate Marius Albinita, cineva o sa cedeze pentru ca se apropie scadenta.
Gina la 8 August 2008, ora 23:04
Sincer, sunt curiosa cum va evolua aceasta piata, unii spun ca va creste, altii ca va scadea. Eu stiu doar ca am construit o casa si ca m-a costat enorm, iar prin prisma cheltuielilor pe care le-am facut pretul cu care as putea s-o vand daca as vrea mi se pare justificat. Ce mai stiu cu certitudine este ca materialele de constructii si manopera in constructii a crescut substantial din luna martie 2008 pana in prezent. Daca tinem cont de aceasta realitate si calculam costul de inlocuire al unui apartament vechi, luand in calcul si pretul terenului necesar constructiei, vom ajunge la surpinzatoarea concluzie ca preturile actuale sunt justificate. Eu am facut acest calcul, incercati si voi.

  Inapoi la articolul Cum au evoluat chiriile locuintelor la sase luni

Setari Cookie-uri