Comentarii pe articolul Jerome de Haan, Mazda: Nu as cumpara o masina electrica


Domnul de Haan ne duce de nas

Vasi la 30 Aprilie 2011, ora 10:58
Nu ar cumpara pentru ca ei, cei de la Mazda, nu au inca un program electric. Nu au cum sa promoveze o tehnologie prezenta in stadii avansate la alti constructori. Cand va veni prima Mazda 100% electrica (si va veni) sa vedeti ce buna va fi masina electrica... Masina electrica e insa gata acum si are un target bine conturat

PROFULUL CLIENTULUI (PF)
-patron, liber profesionist, manager
-25-60 ani, celibatar sau cuplu
-sta la casa / vila cu garaj
-poseda o masina, dar doreste si o a 2-a
-interesat de tehnologii avansate
-apreciaza noutatile automobilistice
-face ~100 km / zilnic in mediul urban
-ocazional isi acorda calatorii de vacanta

Masinile electrice se adreseaza si marilor companii care doresc reducerea costurilor la flote si o imagine buna pe piata.

Eu zic ca sunt suficienti clienti care se potrivesc acestui profil,
astfel incat pionierii in domeniu precum Renault sau Nissan sa considere masina electrica un succes de piata.
Daniel la 2 Mai 2011, ora 13:46
@Vasi
Foarte interesant. Pun pariu ca ai dat copy/paste din brosura de showroom pe care o folosesti la vanzare. Hai sa clarificam ceva:
- masina electrica nu este un proiect viabil inca (autonomie, infrastructura - succes sa te vad cum incarci tu masina in spatele blocului daca stai la etajul 10)
- muti poluarea de la noxe la centralele electrice (o sa ai de produs o gramada de electrictate extra si sa-ti spun o stire, marea majoritate a energiei pe care o arzi chiar si acum cand citesti aceste randuri vine inca din carbuni, sa vezi acolo ce de fum si CO2 in aer)
- inca nu isi pune nimeni problema reciclarii masinilor electrice, in timp ce masinile din ziua de azi sunt 90-95% reciclabile

Asa ca succes Renault si Nissan (adica sefilor tai) cu vanzarea de electrice!!!
Si sa nu uit, succes sa convingi regii petrolului world wide ca benzina si motorina sunt de cacao si ca viitorul e la priza sa vezi ce-ti dau cu barilul in cap.

P.S. Nu ma intelege gresit, poate in 20-30 de ani vom avea solutii ok, dar acum nexam. Uite-te la Prius (care e hibrid totusi), ti se pare ca s-a grabit toata lumea sa o cumpere? Au luat vedetele ca da bine la imagine, in rest cati? In 2010 au dat in jur de 10 masini. Nu-i de mirare ca nu mai ai loc de ele pe la colturi.

  Inapoi la articolul Jerome de Haan, Mazda: Nu as cumpara o masina electrica

Setari Cookie-uri