Comentarii pe articolul Romania ar fi putut fabrica masini electrice


Inginerul CAPRA...

Oprea Gheorghe la 4 Iulie 2008, ora 15:18
Inginerul CAPRA...
Nu este singurul inventator ignorat de autoritatile romane. Multi inventatori romani nu au putut sa-si aplice inventiile in Romania pentru ca nu au acceptat co-participare la inventie si implicit la beneficii, iar toata spuma inteligentei romane s-a ploconit pe la curti straine, ca "deh, suntem romani, inferiori", dar au reusit sa-si vada visele realizate. Revenind la Capra, problema este mai complexa, marile concerne petroliere si ale constructorilor de masini, au avut protocoale ascunse semnate, pentru a nu se dezvolta inca tehnologii alternative pentru a nu "deficita" profiturile lor din conjunctura actuala. Acum, cand vad ca toata lumea s-a desteptat si ia atitudine, cine incepe sa construiasca masini electrice? Daimple-Mercedes, Toyota, Mitsubisi etc, nu tarile mici, cand de fapt puteam fi pioneri ai acestor tehnologii si numai. Dar politicienii nostri nu stiu cum sa se mai imbogateasca certandu-se pe ciolan, ce este aia mandrie nationala? De ce sa dezvoltam o industrie care a existat dar au distrus-o deliberat? DIRIJAT! NU VEDETI CE PRETURI PROHIBITIVE AU ACESTE MASINI CU TEHNOLOGII ALTERNATIVE ? TOT "ELITA" VA BENEFICIA DE ELE. Asa ca nici cu strainii nu stim sa facem afaceri, nici noi nu suntem in stare sa dezvoltam. Am mai pierdut un contract cu Irakul, pe linie de tehnologie si armament in valoare de vreo 9 miliarde de euro...Nu ma mai mira nimic. Si ce este cel mai rau, ca degeaba luam atitudine pe marginea acestor materiale de presa: "Cainii latra, ursul merge"!

Constantin la 10 Iulie 2008, ora 11:39
Una din afacerile cele mai importante ale lui Tiriac, Tariceanu, etc.... este vinzarea de masini, daca s-ar accepta acest lucru ar ramane pe dinafara.
Divide si conduce.....
Vasile Petre la 10 Iulie 2008, ora 22:36
PUTEREA in tara noastra este detinuta de magnati prefabricati in anii 89-92, si care nu au interesul ca tara sa avanseze >
Automatix la 14 Iulie 2008, ora 10:42
1.Nimeni nu este profet in tara lui.
2.Cu atat mai putin cand vecinii sunt destul de 'mai civilizati' pentru a avea vointa si interesul unei bune reprezentari internationale. (Loby)
3.Cu atat mai putin intr -o tara in care fiecare isi vede de osul sau si mai putin de interesul comun .
... dureros sa constatam ca ne pierdem singuri prunele din straita...
Ymercantes la 17 Iulie 2008, ora 13:36
Toate astea ar fi putut sa fie la noi?
Dacicus la 22 Iulie 2008, ora 11:47
Nu nu ar fi putut sa fie la noi !
Problema inventatorilor este alta. Atunci cand faci o inventie trebuie sa te concentrezi la ceea ce ai sau nu ai posibilitatea sa produci singur; pasul 2: nu trebuie sa te insotesti cu fiinte care traiesc in alte milenii (gen 100.000 ani BC). Chiar poti sa reusesti daca stii sa convertesti inventia in alt domeniu : exemplu, Robosapien produs in China ca jucarie (desi aplicatia lui reala e in robotica avansata). Eu nu stiu cine il impiedica pe CAPRA sa faca o jucarie electrica cu randament x% care cu usurinta va fii produsa masina reala ulterior? Raspuns: brevetele de inventie care obtinute in Europa nu au efect in state, care obtinute in State nu au efect in China sau Rusia; oricum inventiile se fura macar sa o vedem ca jucarie si ii garantez ca va avea un profit frumusel chiar si dintr-o jucarie electrica. De fapt si autoturismele sunt niste jucarii pentru copii mai mari si mai complexati, asa ca de mici trebuie educati, si jucariile sunt singurele mijloace de educare. SINGURELE !

  Inapoi la articolul Romania ar fi putut fabrica masini electrice

Setari Cookie-uri