Comentarii pe articolul DEZBATERE: Orange vs Vodafone. Cine va avea cei mai multi clienti in 2011?


ORO vs VDF

Bogdan la 4 Mai 2011, ora 13:22
Din punctul meu de vedere Orange va pierde in continuare teren in fata Vodafone. Schimbarea de CEO operata la VDF va fi "un soc benefic la echipa", asta ca sa folosesc limbajul de lemn specific comentariilor sportive. Mai mult decat atat, Orange este in scadere de cand a venit ultimul CEO (Thiery Millet) CEO care vine mai degraba din sfera financiarului decat Inaki Berroeta care vine din vanzari. In acest moment, daca facem comparatia doar in functie de numar de utilizatori, in mod evident faptul ca au un nou CEO care vine din vanzari, reprezinta un avantaj in ceea ce priveste gandirea strategica de piata versus client, pentru VDF. Preturile sunt sensibil egale dar conteaza foarte mult atitudinea si imaginea in piata, iar la acest capitol VDF este pe un trend ascendent. Noul CEO a sesizat faptul ca VDF a declarat rezultate superioare ORO pe parte de clienti business dar ca partea de mass market-retail era deficitara. Deja a facut schimbari majore in ceea ce priveste conducerea magazinelor VDF iar acest lucru cred ca se va vedea in scurt timp. In concluzie cred ca VDF va depasi ORO care prin ceea ce face domnul Millet denota mai degraba disperarea de a pastra rezultatele financiare impuse de France Telecom (care by the way discuta deja despre reorganizari si vanzari de businessuri regionale, iar aici intra si Romania, deci presiunea e mare de la centru) decat o strategie coerenta.
In ceea ce priveste Cosmote, nu cred ca va deveni o amenintare reala pentru cei doi decat daca va fi preluata in totalitate de D-Telekom si va fi rebranduita in T-Mobile. Ecartul e foarte mare iar sa recuperezi 4 milioane de utilizatori (asta inseamna sa gasesti 4 milioane de utilizatori noi sau virgini care nu au mai avut tel mobil pana acum, ceea ce e imposibil daca ne gandim ca gradul de penetrare al pietei este de peste 100%, sau sa furi 4 milioane de utilizatori de la ORO sau VDF ceea ce inseamna ani de munca si iarasi nu vad ca fiind posibil) chiar mi se pare greu de realizat in actualele conditii.

  Inapoi la articolul DEZBATERE: Orange vs Vodafone. Cine va avea cei mai multi clienti in 2011?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile