Comentarii pe articolul Educatie financiara: "Trebuie sa gasim scanteia care sa popularizeze bursa"


Ivestiti in salariiile romanilor mai intai

Pora Claudia-Cristina la 10 Mai 2011, ora 10:43
Nu o sa o gasiti niciodata. Atata timp cand in Romania se fura ca in codru si numai o categorie de oameni din acest popor saracit isi permite sa traiasca cu sute de mii de euro in buzunar normal ca lucrurile evoueaza din ce in ce mai rau. Credeti ca majoritatea romanilor nu ar vrea sa faca investitii care sa le asigure un trai mai bun?Va asigur ca da. Problema cea mai mare sunt fondurile de bani de care dispunem noi romanii. Un salariu de 150 de euro net lunar pe care il castiga majoritatea romanilor din care scadem cheltuielile lunare de supravietuire sigur ne ajunge sa investim si la bursa. Sfatul meu este sa va apucati serios de alte solutii care sa vina in sprijinul nostru, al romaniolr. Daca tot avem de aface cu tot felul taxe si preturi aliniate la standardele europene de ce sa nu avem si salariile la fel?
P Razvan la 10 Mai 2011, ora 15:23
Salariile sunt o cheltuiala, nu o investitie. Pe de alta parte, daca proprietarii de capital vor investi in economia romaneasca, independent de tipul investitiei, antreprizele nou formate vor avea nevoie de angajati. Cum oferta de angajati este constanta (cu exceptia imigrantilor, plus /celor care pleaca , minus ) crescand cererea de angajazi, in mod automat valoarea lor se va aprecia, deci vor primi salarii mai mari. Ce motivatie are un angajator sa isi plateasca mai bine angajatii, daca oricum angajatii n-au unde sa plece?

Evident ca majoritatea romanilor ar vrea sa faca investitii, problema e ca nu au ce sa investeasca. Un loc de munca il costa pe un investitor cam 100 de mii de dolari. Depinzand de tipul de activitate, unele firme incep cu minim cateva sute de angajati.
Ion Vali la 12 Mai 2011, ora 11:31
Nu trebuie sa ne lasam prada deznadejdiei...trebuie sa speram.

  Inapoi la articolul Educatie financiara: "Trebuie sa gasim scanteia care sa popularizeze bursa"

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile