Comentarii pe articolul Educatie financiara: "Trebuie sa gasim scanteia care sa popularizeze bursa"


Fantomele si delimitarea

Dan la 10 Mai 2011, ora 12:37
Ucideti fantoma FNI-ului si luptati cu perceptia conform careia la bursa pot castiga doar "rechinii" care, evident, iau banii oamenilor "cinstiti". Inainte de a fi needucat, romanul e paranoic. Trebuie explicat MECANISMUL bursei, oamenii habar n-au, de exemplu, ca o actiune inseamna o parte dintr-o afacere. Prefera sa injure SNP-ul pentru ca face profit in loc sa cumpere titluri ale companiei petroliere, participand la profit.

Apoi, delimitati-va clar de Forex si alte piete de tip "pariu in debara". Publicul trebuie sa inteleaga diferentele esentiale intre speculatia pariu si investitia cumpatata. Majoritatea romanilor habar n-au, de exemplu, ca pot castiga din dividende operatiuni corporatiste. Aratati ca BVB ofera oportunitatile acestea si delimitati-va de cei care ofera doar cazinouri online.
Razvan P la 10 Mai 2011, ora 23:30
Ce zici tu e naiv. Nimeni in zilele noastre nu mai cumpara actiuni ca sa ia dividente, asta era inainte de anii 80. Acum toti cumpara ieftin ca sa vanda scump sau invers vand scump negativ si acopera cand e ieftin.
Nu stiu la ce companie de petrol te referi, insa probabil profitul impartit pe actiune este insignifiant.
Faptul ca pe bursa nu e loc doar de rechini e si treaba statului. La cum merge in Romania bursa, este exact locul unde numai insiderii, cei care au un avantaj informational ilegal fata de restul, castiga. Cate cazuri de insider trading au fost condamnate in justitie?
D D la 12 Mai 2011, ora 08:35
E adevarat, nimeni nu cumpara pentru "dividente". Strategia de investitii bazata inclusiv de dividenDe e practicata cu succes de cei mai buni manageri de fond din SUA, de exemplu. Si nu ma refer la tunuri de 1-2 ani, ci la fonduri cu traditie de zeci de ani.

Daca cineva spune ca STIE ca la bursa romaneasca pot castiga doar "rechinii" dar NU STIE la ce companie ma refer cand spun SNP, inseamna ca e ceva in neregula cu autorul afirmatiei.

Ion Vali la 12 Mai 2011, ora 11:28
E buna orice initiativa intr-o tara unde oamenii nu au intiative !

  Inapoi la articolul Educatie financiara: "Trebuie sa gasim scanteia care sa popularizeze bursa"

Setari Cookie-uri