Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Mai scad preturile locuintelor dupa iesirea din recesiune?


Balcaniada imobiliară

Gheorghe Padureanu la 17 Mai 2011, ora 02:36
După cum știm, activitatea imobiliară, de care ne-am ancorat cu toate forțele, a intrat într-o previzibilă criză trăgând după ea toată bunăstarea iluzorie a românului pierdut într-o economie de piață vopsită. Deoarece imobiliara a declanșat criza, relansarea activității cu imobiliarele apare ca un indicator al depășirii crizei, cel puțin în ochii omului mai puțin obișnuit cu teoriile șmenurilor economice.
Ca să răspundem la întrebarea CÂND ieșim din această situație simpatică, adică când se relansează activitatea imobiliară și deci când moare criza, sau vice versa, ar trebuie să privim câteva aspecte interesante și, pe undeva, de-a dreptul comice.
1. Am ieșit din criză asta de circa 20 de ori până acum, mai e puțin și gata.
2. Nu prea are cine să cumpere case, deocamdată. Trebuie să pornească economia, să se fure mai decent, să înceapă reangajările ca să vină țăranul sau cocalarul la București, sau la Cluj, sau la Timișoara, etc., să se angajeze și să-și cumpere casă (și, bineînțeles, mașină cu care să blocheze traficul).
3. Piața bancară trebuie să-și revină din tâmpenia de „credit cu buletin” care a declanșat criza.
4. Marii investitori de carton ai neamului românesc, să-și revină și ei, să dea faliment, ca, în fine, să poată fi scoase la vânzare casele nevândute nici prin născuta moartă acțiune mafiotă Prima casă I, II, III.......
5. Cumpărătorul de case să se prostească cam ca la nivelul cumpărătorului de case a anilor 2004-2007.
Acum cred că se poate spune clar că situația revine la normal când o vrea bunul Dumnezeu.

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Mai scad preturile locuintelor dupa iesirea din recesiune?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile