Comentarii pe articolul Sefii de multinationale vs. managerii din companiile romanesti: Care sunt mai eficienti?


"rigurozitatea si managementul stiintific"

Dumitrache Viorel Adrian la 24 Mai 2011, ora 08:57
Pai, domnilor, de ce mai aveti nevoie de oameni pentru management? Inlocuiti-i cu computere, si deciziile vor fi obiective! Ce mai conteaza ca numai o singura astfel de decizie obiectiva va poate baga in faliment?...Aveti manageri care folosesc criterii stintifice! Fiti mandri!
Cat despre experienta...angajati numai copii sub 35 de ani care sa faca "on the job training", fara a sti vreodata care este continutul real si complet al activitatii pe care o conduc! Si uite-asa ajungem la activistii capitalisti de tip nou!
Lupu Luciea la 24 Mai 2011, ora 09:53
De ce nu se aplica un management stiintific si economiei romanesti? De ce oare multe companii multinationale si-au relocat afacerile in alte tari comunitare? Nu suntem noi calificati sau alta e problema?????? Traim in Romania si totusi mai avem speranta ca vom putea schimba ceva.
Florin Cezar la 24 Mai 2011, ora 14:00
@dumitrache viorel adrian.

Te ataci sau mi se pare. In articol era prezentata o linie de dezvoltare, si daia si companiile munltinationale nau un pc si au oameni, pentru ca sunt decizii care ies din tipar, dar ideea din articol este c ain general cei din multinationale au alt tipar. si vad ca sari aprins la afirmatia asta.. sau te deranjeaza ca profitul lor este in general mai mare.. pt ca poate ei se gandesc si la angajati sa le ofere un mediu placut la locul de munca, gen zona de relaxare sau chestii simple gratuite gen cafea ceai si sucuri sau yo stiu ce mai dau altii.

voi nu ati vrea sa vina omu la munca sa traga vero 15 ore pe( cand nu e la munca sa munceasca de acasa) sa nu ii dai decat un salariu si sa fie in culmea fericirii??, conteaza daca omu isi poate lua liber atunci cand are nevoie nu doar cand nare firma nevoie de el.
un angajat fericit este un angajat care produce mult. un angajat ne fericit cu niste sefi, care ii amintesc ca ei sunt sefi si el e sclav nu va avea o productie mare, nu cel putin la capacitatea lui.

asa ca nu te mai ataca, si poate accepta un sfat si urmareste comportamentul unor companii care pe timp de criza au marit salariile angajatilor ca si pana atunci. vei avea de invatzat.
Dumitrache Viorel Adrian la 25 Mai 2011, ora 10:33
@ Florin
Nu e vorba de a ma ataca, ci de ideea indusa - poate inconstient - de autor cum ca deciziile "riguroase" sunt cele mai bune, si ca multinationalele detin monopolul inteligentei pe pamant. Iti pot arata oricand idioti care au aceasta impresie, dar isi vara firma in faliment, numai pentru ca asa au auzit ei ca se face, sau pentru ca asa este o procedura care nu are alta calitate ca este o prostie...istorica (in sensul ca nimeni nu stie la ce foloseste si de ce nu poate fi revizuita in sensul adaptarii la realitatile activitatii zilnice).
Nu e vorba de a trage 15 ore pe zi, cei ce vor asa ceva fiind - fara politete - niste idioti. Un astfel de ritm poate fi tinut cateva zile, dupa care randamentul tinde spre 0, iar per total ajungi la ineficienta, ca sa nu adaug riscurile unor greseli ce te expun la pierderi incomparabile cu cele corespunzatoare unui angajat suplimentar.
Cat despre companii ce au marit salariile...astept un exemplu. Toti patronii de multinationale au folosit criza pentru a scade costurile salariale, ca si pe cele cu tertii. Ma indoiesc ca exista exceptii...
Berestianu Loredana Elena la 25 Mai 2011, ora 13:57
multinationalele au toti CEO si COO straini insa ceilalti sunt in majoritate romani....in consecinta strainii sunt aici doar ca sa aplice strategiile companiei mama si nu sa faca management operational, ZILNIC.
Lucrez intr-o astfel de companie si strainii ar fi morti fara managerii romani. Castanele nu se scot din foc decat cu mana romanilor!!!!!!
Si apoi, draga audienta, cum va explicati cazurile de romani care sunt pe pozitii de top in strainatate? avem manageri foarte performanti totul este sa-i lasam sa performeze
nu vreau sa jugnesc pe nimeni insa firmele de consultanta care fac astfel de studii ar trebui sa mai aprofundeze esenta problemelor.....cum bine zicea cineva mai sus....peste tot doar tineri sub 35 ani fara nici un fel de experienta care seaca de timp pe cei cu experienta. e adevarat meseria se fura insa consultantii fura meserie si-i mai si platim pentru asta :))))

  Inapoi la articolul Sefii de multinationale vs. managerii din companiile romanesti: Care sunt mai eficienti?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile