Comentarii pe articolul Cursul, intre 4 si 4,7 lei/euro: Cat valoreaza leul?


Curs euro

Dinca Costel la 8 Iunie 2011, ora 06:10
Ma minunez sa vad ca sant oameni care au interese meschine in Romania, ca mai au de vandut ceva suflete si fac astfel de declaratii pe seama bietului nostru leu.Nu cred ca acest domn care vrea un curs euro de 4,7-4,8 are vre-o legatura cu economia acestei tari sau cu vre-o economie in general....cred ca s-a trezit si el ca trebuie sa spuna ceva....pentru ca o economie reala de piata nu este sustinuta in actualele conditii de cursul valutar.Domnul Presedinte nu intelege ca daca acest curs creste sustine neperformanta si nemunca chiar la firmele din asociatia pe care o pastoreste,nu intelege ca noi trebuie sa producem mai mult si mai ieftin cea ce la noi nu se intampla,iar acest acest curs ar facilita numai pseudoexportatori de materii prime(lemn,minereu,fier vechi,cereale,etc).Nu credeti ca aceste materii prime ar trebui prelucrate aici si dupa aia exportate si asta la un curs de 3,5 ron/euro?
Sper ca intr-o zi aceste speculatii sa dispara si economia acestei tari sa fie sustinuta de munca ,de performanta,de tehnologie,de cercetare si de un mediu de afaceri corect .
Christian la 9 Iunie 2011, ora 07:18
Cred ca un curs corect este acela rezultat fara interventiile BNR. Ar putea d-l Isarescu sa se uite in curtea Poloniei si va realiza ca prioritatea nationala nu sunt bancile si cei care s-au indatorat inconstienti. Nu stiu daca 4.7 sau 3.5 e cursul corect. Lasati piata libera si vom vedea. BNR ar putea sa faca si altceva decat sa se joace cu cursul de schimb...pentru ca e ciudat sa ai inflatie de 8% pe an si sa se intareasca moneda. De exemplu sa se incadreze macar un an in tinta de inflatie.

  Inapoi la articolul Cursul, intre 4 si 4,7 lei/euro: Cat valoreaza leul?

Setari Cookie-uri