Comentarii pe articolul Milioane din lapte de capra. Ce potential are cea mai proaspata afacere cu ferme?


Ceva parca nu se leaga, totusi

Dimofte Catalin la 9 Iunie 2011, ora 15:21
"Argumentele forte tin de biologia speciei: capra se inmulteste rapid, este matura sexual la 7 luni, fata in medie 1,6 iezi/an si produce mai mult lapte/kg corp decat vaca, afirma Spinu.

Ar mai fi de adaugat ca (lasand la o parte ca este un animal foarte stricator in regim de pasunat nesupravegheat) aceste capre sunt si foarte putin pretentioase la hrana, comparabile cu magarii.

In ciuda acestor lucruri, costurile de productie ale branzei de capra sunt cu 50% mai mari decat ale celei de vaca.

De ce. de unde?
Grecea Liubovi la 9 Iunie 2011, ora 16:25
Foarte buna intrebarea! Eu ma intreb daca intr-adevar aceste costuri de productie sunt intr-adevar cu 50% mai mari. Ar trebui comparate doua ferme cu acelasi numar de animale, una de vaci si una de capre, dotate cu utilaje de ultima ora. Dar cine sa faca asa ceva?

Despre ferma "La Caprina" numai de bine. Anul trecut am fost client fidel, aveau lapte de capra la 4 lei litrul, saptamanal cumparam 5 litri (adica lunar dadeam 80 lei). Dar anul acesta, desi dansii se lauda ca au mult mai multi clienti, au marit pretul la 5 lei litrul (pentru mine, daca as fi cumparat tot cate 5 litri pe saptamana, ar fi insemnat 100 lei lunar. Poate diferenta nu pare mare, dar din pacate, din diferite cauze, nivelul de trai personal a scazut). Si am renuntat - mi s-a parut o marire arbitrara a pretului, care probabil s-a bazat doar pe cresterea cererii. Asa incat am cautat si in final am gasit, mai departe de Bucuresti, lapte de capra la 3-4 lei litrul.
Mandita Dragos-Narcis la 18 Iunie 2011, ora 15:39
Si eu am o microferma de caprite, numai 60 de capete, dintre care 35 in lactatie. Mie nu mi se pare scump cu 5 lei litrul :)
Lapte Si Branza De Capra Bucur la 12 Octombrie 2011, ora 10:25
Da, intradevar, costul laptelui de capra este mai mare. Trebuie numai sa va ganditi cat lapte da o capra si cat o vaca! Munca este aceiasi, ba cateodata chiar mai mare la capre. Noi am luat intai de la caprina su dupa aceea am gasit o ferma particulara langa Bucuresti unde intai ne-am dus sa vedem ce si cum. Desi e un lapte mai scump, calitatea este de cel putin doua ori mai buna. Nu am stiut daca am voie sa pun linkul cu Lapte si branza de capra Bucuresti dar l-am adugat in titlu. Recomandam din toata inima, noi am tratat anemia copilului nostru cu lapte de capra si acum este sanatos!

  Inapoi la articolul Milioane din lapte de capra. Ce potential are cea mai proaspata afacere cu ferme?

Setari Cookie-uri