Comentarii pe articolul ANALIZA: Cum sa faci reforma in Sanatate cu bani privati


servicii de asigurare vs. servicii medicale

Ian la 10 Iunie 2011, ora 08:36
Problema nu este la serviciile de asigurare, nu acolo se pierd banii sau cel putin acolo se pierd intr-un mod controlabil si anume nu se pierd ci se re-distribuie [intre cei cu venituri mai mici si cei cu venituri mai mari]. pierderea apare de la prestatorii de servicii medicale care isi alloca resursele aiurea [fura pe rupte, mai pe romaneste]. aici trebuie liberalizata piata, si anume orice furnizor licentiat ar trebui sa poata oferi pacientului-asigurat un serviciu contra pretului oferit de catre asigurator. "solidaritatea sociala" incurca insa putin lucrurile. probabil ca guvernul ar trebui sa vada clar cat e solidaritate sociala din acei 5.5% platiti de mine pt asig medicale, sa mi-i perceapa sub acest pretext si separat sa ma taxeze in suma fixa [indiferent de venit] pt pachetul de servicii de baza. Dupa care, pt alte servicii exista asiguratori privati, dar si statul -- prin casa publica de asigurari. dar cred ca toata povestea asta e prea complicata pt a fi inteleasa de un ministru, nu mai vorbesc de parlamentar, mediu. iar consultantii lor vorbesc o pasareasca contabilo-legala ce paradoxal nu le ajuta la intelegerea unor chestiuni de baza -- mai degraba ascunde ignoranta lor.
Andrei la 10 Iunie 2011, ora 12:47
Comentez articolul: Sigur ca nu sunt multumit de sistemul public de sanatate si de cel asigurari publice din Romania, pe care-l platesc de atatia amar de ani. Sigur ca sunt nemultumit de aroganta impardonabila afisata de responsabilii supremi ai celor doua sisteme, ca si de ce a sefului lor suprem. Nu trebuie insa trecuta cu vedera principala racila a sistemelor private de asigurari: asigurarea persoanelor cu afectiuni cronice severe si foarte severe, sa a celor care ajung dupa cativa ani de asigurare privata in aceasta stare. In aceste conditii asigurarea de sanatate devine imposibila sau prohibitiva din cauza primelor uriase pretinse de asiguratorul privat. Vad ca responsabilii sistemelor private trec sub tacere acest aspect datorita interesului primar: profitabilitatea firmelor pe care le conduc. Asa ca tot la sistemele publice se intoarce asiguratul si sufera, dupa cum lesne se vede, in totalul dispret al diriguitorilor de ieri si de azi. Importante figuri publice pleaca sa se trateze in strainatate in lumina aceluiasi dispret, inchipuindu-si ca sunt vesnici in imunitatea lor.
Stanca Grigore la 12 Iunie 2011, ora 01:02
Sigur ca exista nemultumiri fata de sistem. A functionat mult timp ca sistem clientelar, iar acum nu mai are bani pentru decontarea serviciilor medicale pe care le guverneaza. Problema ramane pentru omul obisnuit(cetateanul roman) care nu poate acum sa aleaga dupa ce atati ani a fost inselat. Nu mai are incredere. E de mirare? Actul medical nu trebuie conditionat de atatea si atatea criterii. El trebuie sa fie usor accesibil intregii populatii altfel ajungem sa ne comportam inuman. Problemele ridicate cauta solutie. Ministrii in functie trebuie sa le gaseasca, pentru asta sunt investiti. Pasii mici si repezi trebuie sa caracterizeze trecerea la mai bine. Altfel riscam sa ne lamentam la nesfarsit. Chirurgia ne invata ca daca nu este facuta extirparea cu precizie si la momentul oportun se pierd ...

  Inapoi la articolul ANALIZA: Cum sa faci reforma in Sanatate cu bani privati

Setari Cookie-uri