Comentarii pe articolul CE: Biocarburantii, singura solutie impotriva schimbarii climatice


Nu inteleg

Cristi Tataru la 7 Iulie 2008, ora 10:56
Nu inteleg
Nu inteleg in ce consta "solutia impotriva schimbarii climatice". In loc sa arzi motorina obtinuta din petrol, arzi tot motorina, obtinuta din plante.
Pe langa faptul ca vor fi in continuare aceleasi emisii de gaze, mare parte din terenuri incep sa fie cultivate cu plante tehnice, un motiv in plus sa creasca preturile la alimente.
Biocombustibilii ar putea fi o alternativa pentru independenta energetica a Europei, dar in nici un caz nu cred ca sunt o "solutie impotriva schimbarii climatice".
Gerula Dava la 7 Iulie 2008, ora 19:24
Plantele absorb CO2 din atmosfera. Arzand bioconbustibilul degajam CO2 care a fost absorbit de curand nu CO2 absorbit in urma cu milioane de ani. Cred ca asta este explicatia.
Dan la 8 Iulie 2008, ora 08:45
Din totalul de bioxid de carbon asimilat de planta doar o parte ajunge in uleiul din seminte. Doar acest ulei , care este extras cu un anumit randament si nu 100%, este folosit la producerea de biodiesel.
Deci bioxidul rezultat din ardere este in cantitate mai mica decat cel asimilat de planta din atmosfera.
Sroturile rezultate dupa extragerea uleiului se utilizeaza in furajarea animalelor deci pot sa scada pretul carnii sau a laptelui.
Biodieselul nici nu polueaza ca motorina din titei si este si o resursa regenerabila.
Scumpirea alimentelor din cauza cultivarii plantelor tehnice nu este justificata in Romania deoarece exista mult teren agricol necultivat.
Hai sa nu mai cadem in capcanele intinse de cei cu interese in industria petroliera.
Adrian Buzila la 8 Iulie 2008, ora 09:15
Gresit, complet gresita opinia ta, biodiesel obtinut din culturile normale reduce emisiile cu 45-65% in functie de planta, daca se utilizeaza baza de grasimi din uleiuri reciclate (ulei de bucatarie ars) reduce cam cu 85%, exista si solutii care pot creste emisiile cum ar fi uleiul de palmier, oricum daca facem un calcul bazandu-ne pe raportul randament/emisii noxe media de beneficii ar fi pe la 35-50% in functie si de raportul de combinare si zona. Oricum eu sunt un fan al biodiesel mai ales ca se poate obtine in gospodarie destul simplu.
Raul Popovici la 13 Iulie 2008, ora 11:50
Bravo Adi! Ma bucur ca te implici activ in explicarea unor teme de mare interes pentru toti oamenii responsabili! La mai multe comentarii corect argumentate! Va deveni desueta curand zicala " cap ai, minte ce-ti mai trebuie"?
Boca Dianu la 21 Iulie 2008, ora 12:21
1. ORICE ardere produce compusi toxici, indiferent ce arzi: tutun, lemn, hartie, carbune, cauciuc, gaz metan, benzina/motorina, etc. In cazul biocombustibilului va fi la fel, ca doar arderea acestuia nu va degaja parfum sau oxigen.
2. Plantele din care se obtine biocombustibilul necesita teren agricol, care este o resursa FINITA. Nu doar ca este finita dar suprafata se va reduce continuu (poluare, terenuri contaminate, eroziune naturala, alunecari de teren, constructii civile si industriale, etc). Teren alocat productiei de biocombustibil egal teren MAI PUTIN pentru alimente, egal mai putine alimente, egal alimente mai scumpe. Alimentele sunt deja mai scumpe pretutindeni in lume, in conditiile in care consumul de biocombustibil in motoare nu reprezinta decat putine procente. Daca ar fi sa trecem toate motoarele pe bio nu ne-ar ajunge toata suprafata agricola de pe Terra. Plus ca ar trebui sa ne obisnuim sa mancam scoarta de copaci, argila, pietre si alte chestii.
3. Faptul ca unul sau altul obtine artizanal in gospodarie cativa litri prapaditi de biocombustibil (cu dispozitive improvizate) NU rezolva problema.
4. Vreti si petrol ieftin si mancare ieftina si transport ieftin si independenta energetica ? Uite ca nu se poate.
5. Cap avem, minte ce ne mai trebuie?
Iosif la 7 Noiembrie 2008, ora 14:36
biocarburantii sunt absolut necesari cel putin in urmatorii 20 de ani in care timp nu vom putea gasi alta rezolvare a penuriei de petrol.Arderea biocarburantilor nu produce aceiasi gama de gaze poluante ca si petrolul.Aceste gaze sunt prreluate de vegetatie prin asimilatia clorofiliana.Cu cat va fi mai ocupat pamantul cu plante cultivate cu atat va fi mai bine.Castigul energetic pentru fabricarea biocarburantilor este foarte important.Pe glob in general si in Romania in special sunt suprafete de terenuri care se pot si trebue folosite pentru a produce hrana.In toata limea in general si la noi in special fermierii au venitiri foarte mici dela culturile alimentare.Cu ajutorul culturilor energetice se echilibreaza si situatia lor economica.A cultiva in Romania un milion de hectare cu plante energetice ar reprezenta o situatie fericita fata de situatia actuala cand stau necultivate anual circa trei milioane de hectare.

  Inapoi la articolul CE: Biocarburantii, singura solutie impotriva schimbarii climatice

Setari Cookie-uri