Comentarii pe articolul Raiffeisen avertizeaza clientii asupra unor eventuale tentative de frauda pe internet


Au reinceput tentativele de frauda de tip phishing in numele Raiffeisen Bank

Elba la 7 Iulie 2008, ora 12:43
Au reinceput tentativele de frauda de tip phishing in numele Raiffeisen Bank
In acesta dimineata, am gasit in posta mea una mail de tip spam , ca din partea Raiffeisen Bank, prin care mi se comunica (desi eu nu am nimic in comun cu respectiva banca si nici cu altele din Romania) ca , banca a luat masuri suplimentare pentru sporirea securitatii datelor clientilor sai:
"Noi masuri de securitate introduse de Raiffeisen Bank. Prin aceasta noua metoda de verificare a conturilor Raiffeisen Online, securitatea a crescut vizibil. Va rugam deschideti mesajul din fisierul atasat email-ului pentru a aplica pentru noul program de securitate.
-------------------------------------------------
Raiffeisen Bank 2008"
Deschid mesajul din respectivul fisier si citesc:
"

Stimate utilizator Raiffeisen Bank,

Va informam ca securitatea pe care Raiffeisen Bank o ofera a fost sporita! Din acest moment verificarea validitatii accesului la contul dumneavoastra online nu se mai face in cadrul unei pagini speciale in interiorul web-site-ului nostru, ci printr-un formular care este trimis ca atasament la un email. In acest fel accesul persoanelor neautorizate este imposibil, iar securitatea sporita oferita de tipul de encriptare al datelor SSL ridica notiunea de securitate online la cel mai inalt nivel.

Te rugam sa completezi fromularul de mai jos pentru a verifica validitatea accesului la contul dumneavoastra online.
Cod utilizator:
Parola:

Te rugam sa introduci numarul Cardulului tau de debit (RON sau valuta) Raiffeisen Bank.
Numarul Cardului: ---
Verificarea prin acest formular securizat a fost encriptata ca tip de date prin SSL, cea mai avansata metoda de encriptare a datelor existenta.


Raiffeisen Online nu-ti va solicita niciodata toate cifrele din seria cardului tau de debit ONLINE (pe o pagina a website-ului). Intr-un asemenea caz te rugam sa contactezi de indata serviciul suport clienti Raiffeisen Online (numere telefon 021 / 306.55.55 sau 021 / 306.55.56 ).

Raiffeisen Bank 2007"

Oricat de pozitivist ar fi cineva, nu cred ca nu isi pune problema unei tentative de frauda online in fata unui astfel de mesaj. Sper sa ma insel, dar prefer sa fac cunoascuat aceasta suspiciunre a mea, ca in cazul in care chiar este o tentativa de frauda sa fie blocata in timp util. Multe salutari tuturor insotite de speranta ca nimeni nu va fi inselat!

  Inapoi la articolul Raiffeisen avertizeaza clientii asupra unor eventuale tentative de frauda pe internet