Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Isi va cere scuze Traian Basescu pentru atacul la Regele Mihai?


Despre chestionarul WS

Iocan la 25 Iunie 2011, ora 09:08
(1) Credeti ca TB a gresit?
A gresit o data dpdv istoric, informatiile aruncate de domnia sa public sunt false, istoricii sunt aproape in unanimitate de acord cu asta. Antonescu era singurul detinator al puterii la momentul 22 iunie 1941. Regele a fost ultima reduta impotriva comunismului, impotrivindu-se in masura in care mai avea vreo putere, guvernului Petru Groza (ex. greva regala) ...Istoricii estimeaza ca un refuz de a abdica ar fi avut un singur rezultat: amanarea cu cateva ore a abdicarii deja hotarate si uciderea sau arestarea regelui impruna cu uciderea celor 1000 de studenti. O alta eroare, Paul Lambrino nu face parte din Casa Regala. In (i)logica presedintelui fraza e oarecum similara cu "Crin Antonescu face parte din familia Basescu"
A doua oara a gresit ca presedinte, un sef al statului nu poate emite astfel de pareri in public, mai ales cand oficial este de alta parere.
A treia oara pentru ca efectul international va fi limitarea la un nivel strict necesar a contactelor cu un astfel de presedinte. Deja Ambasada SUA a reactionat oficial, amintindu-ne comentariile lui Truman despre rolul major al regelui Mihai in perioada respectiva.
A patra oara, dar nu cea din urma. a gresit fata de noi romanii prin nivelul abject al atacului care ne pozitioneaza ca tara bananiera cu conducatori a caror gandire este imprevizibil de joasa si prin denaturarea voita a istoriei nationale.

2) Atac politic bine gandit?
Doar atac politic. Cristoiu si fostul jurnalist Turcescu neaga premeditarea, dar la 5 minute dupa plecare "atacantului", in studio isi face aparitia finul acestuia, bastardul Lambrino.
Atacul se datoreaza pe de o parte faptului ca in ultima perioada, in lipsa evidenta a unei optiuni politice decente, stiut sau nu de multi, dar sigur stiut de TB de la Servicii , a crescut exponential suportul pentru organizarea unui referendum referitor la reinstaurarea monarhiei. Pe de alta parte, miscarea recenta a regelui de a renunta la ramura de Hohenzollern, a retezat sansele Lambrino-ului de a mai avea pretentii in vreun fel la succesiune.

Bine gandit nu. Va pierde jumatate din putinii sustinatori actuali, dezgustati de marlanie si va provoca intetirea ideii restaurarii monarhiei, perceputa de foarte multi drept echivalentul restaurarii unui sistem de valori normal.

3) Ar trebui sa-si ceara scuze TB ? Este o intrebare fara raspuns, desigur ar trebui, dar un astfel de individ fara scrupule, care sacrifica imaginea si istoria Romaniei pentru un motiv personal, nu isi cere scuze.


  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Isi va cere scuze Traian Basescu pentru atacul la Regele Mihai?

Setari Cookie-uri