Comentarii pe articolul Un american in Romania: Tinerilor le lipseste optimismul. Nu realizeaza ce potential este aici!


daca "optimismul" egal bani si perspective este ok daca nu NU.

Timar Caius la 27 Iunie 2011, ora 14:16
daca "optimismul" egal bani si perspective este ok daca nu NU.
Adica ce potential, ??? cam ce potential are Luna sau Marte sau Soarele numai ca nu poti folosi acest "potential"
Ciornei Anca la 28 Iunie 2011, ora 07:18
Pe de-o parte, el si asociatii lui au investit "o suma cu sapte cifre" care sigur in Romania nu e usor de obtinut. Pe de alta parte, daca la ei in SUA suma asta ar fi fost mai greu de obtinut, poate ca nu ar fi adus marea lor tara atita nenorocire in toata lumea...
Bolovan Marian la 28 Iunie 2011, ora 16:55
Daca vrei sa-ti permiti sa vorbesti de "optimismul" tinerilor din Romania,ar trebui sa iti poti gasi raspunsul la urmatoarea intrebare:daca esti somer (nu d-ala din evidentele Guvernului!!!)SOMER PE BUNE,si nu castigi 1Ron,si nici familia nu castiga decat pt.facturi si o hrana la limita subzistentei si a bunului simt,si prietenii traiesc si ei la limita,si bancile nu dau credite decat daca ai serviciu de peste 3 luni si contract de munca pe perioada NEdeterminata si ai nevoie de 600 $ pt. un "start up",cu ce "optimism" sa visati voi americanilor,ca pleaca tinerii romani in viata???
Cristian Jitianu la 29 Iunie 2011, ora 17:22
Acest articol este probabil cea mai buna veste despre Romania pe care am citit-o de multa vreme. Sper din tot timul sa nu fie doar "o vrabie" ci un inceput la mai multe curente care pot ajuta Romania enorm:

* "Brain circulation" (vs. brain drain) ce poate fii mai bine decat un absolvent roman de la Harvard care se intoarce in Romania si prieteni cu el. http://bit.ly/V3mfW
* Modele (role-models) care sa inspire si sa motiveze tinerii. Mai important decat cei doi entrepreneuri , sunt cei 30 de angajati, din care un numar vor porni companiile lor in viitor si vor raspandi "virusul" (speram)
* Investitii high-risk in tehnologie in Romania; centre MSFT si Oracle sunt importanti angajatori, dar un cluster de companii inovative pornite de intreprinzatori romani pot face mult mai mult.

Si nu in ultimul rand, companii gen Groupon/ Yelp sunt foarte necesare in Romania unde companiile mici sunt strangulate de lanturile straine.

Stefan si Stephen: felicitari si succes!

  Inapoi la articolul Un american in Romania: Tinerilor le lipseste optimismul. Nu realizeaza ce potential este aici!

Setari Cookie-uri