Comentarii pe articolul Cat de bogati sunt sefii companiilor pe care Statul nu le vinde


Subiect tendentios tipic romanesc!

Breban Stefan la 28 Iunie 2011, ora 12:02
Către redactori:
Continuați să educați marea masa a românilor in spiritul "improșcării cu injurii" a celor care conduc companii cu capital majoritar de stat, omițând sa dați date despre performanțele lor ca manageri. De ce nu poate un manager la o companie de stat sa caștige 100.000 Euro pe an sau mai mult? Evident cu condiția reducerilor pierderilor sau creșterea profiturilor, după caz.

Imi aduc aminte de un manager de la Poșta Română de prin 2008 sau 2009, un tânăr, care intr-o perioadă relativ scurtă de timp a trecut de pe pierderi pe profit. Era în studio la Realitatea TV și aștia îl condamnau pentru cele câteva zeci de mii de euro (sub 50k) salar anual. Trebuie să ne hotarâm odată ce dorim: manageri competenți și bine plătiți sau găuri în bugetul de stat. Cu siguranță prima variantă este mult mai eficientă pentru buzunarele noastre. Ar mai fi o a treia variantă: privatizarea, dar exemplu PETROM este grăitor pentro o companie strategică.
Concluzia mea este simplă: hai sa ne facem fiecare datoria cât se poate de bine și să nu mai fugim de responsabilitate, iar cel mai important să nu mai dăm tot timpul vina pe alții pentru că ne merge rău. Vina e a noastră! Aratând cu degetul la cei cu responsabilitate arată cât suntem de needucați.
Paulista la 22 Iulie 2011, ora 05:17
Toate guvernele post-decembriste au dat dovada de rea credinta si s-au grebit sa praduiasca avutia nationala prin privatizari,motivate de comisioane sau de insusirea frauduloasa a unor active,statul fiind practic slabit economic.La fel de imbecil au fost vandute bancile autohtone,deschizand portile pentru bancile straine,care fac profit pe spatele romanilor si il externalizeaza.Este bine ca au mai fost pastrate companii strategice de stat,dar pana cand?Cat priveste managerii acestor companii,cestia au marele merit ca au dat dovada de lacomie nerusinata,numirea lor in acele functii fiind facuta pe criterii politice,sau de cumetrie.Nu cred ca tipa in ei competenta,iar declaratiile lor de avere le arata dimensiunea neam-prostiei lor.Este suficient sa le vedeti figurile buhaite si va dati seama ce caractere zac in acesti manageri,fara de care economia romaneasca s-ar prabusi,cred ei,.De unde or gasi asemenea Vanghelisti si cine sunt nasii lor?
Anonim la 26 Septembrie 2011, ora 15:30
mai sunt si alti pe care i-ati omis
CET BACAU Marius Stanila cumnatul primarului Stavarache Romeo
casa in cartierul CFR ridicata in timp de un an , masina de colectie , avion , actiuni pe la diverse firme pe numele tatalui in varsta de 73 de ani si multe altele si nu este decat Director de Marketing, ca sa vezi.

  Inapoi la articolul Cat de bogati sunt sefii companiilor pe care Statul nu le vinde

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile