Comentarii pe articolul Ies nemtii din zona euro? Berlinul tipareste marci germane


Super tare!

Stancu Monica Mihaela la 30 Iunie 2011, ora 13:36
Daca acest scenariu va fi real, oare ce se va mai intampla? Ma intereseza in primul rand evolutia monedei CHF! In ceea ce priveste excedentul de cont curent al Germaniei - de ce nu-si plateste datoriile catre alte tari? Cum ar fi de ex. Grecia.
la 30 Iunie 2011, ora 15:04
In ceea ce priveste excedentul de cont curent al Germaniei - de ce nu-si plateste datoriile catre alte tari? Cum ar fi de ex. Grecia. sau Romania...
Schimbischi Dan-Razvan la 1 Iulie 2011, ora 10:54
Pana la urma, nu e vorba de nicio "vina" din partea nimanui. Oamenii pur si simplu sunt buni. Faptul ca sunt mai buni decat s-a preconizat anterior, asta nu are nicio relevanta. Dar in acest moment cred ca ar fi mai avantajos pentru germani sa iasa din zona euro. In schimb, ultimile idei, acelea conform carora zona euro ar fi fost gandita ca un club select, intr-adevar sunt adevarate si interesante.
Mircea Chelu la 1 Iulie 2011, ora 14:42
Nu numai ca este doar un zvon insa consider ca extraordinar impactul acestei aberatii la adresa cetatenilor UE. Spun asta din 3 motive principale:
1. De ce ar iesi Germania din zona euro? Tu ti-ai ucide prorpiul copil? Daca vorbeam despre alte tari ca Spania (unde aproape 40% din populatie este fara un loc de munca) sau Grecia (vis-a-vis de starea actuala), da, aceasta posibilitatea ar parea destul de aproape de realitate. Insa Germania, ca si co-fondatoare a ideii de Uniune Europeana,nu are nici un interes pentru a face asa ceva.
2. Germania, astazi, este destul de bine sprijinita in sistemul economic de marile puteri. O dezvoltare a zonei euro si o extindere a sa reprezinta, in acelasi timp, dezvoltarea economica a acestei tari. Germania este capitala euro zonei.
3. Orice moneda si orice sistem financiar se confrunta inpermanenta cu dificultati si schimbari. Este normal sa fie astfel. Problema apare atunci cand, simultan, mai multe state ce au stabilite anumite legaturi comerciale, sufera in acelasi timp de o anume regresie pe plan economic. Asta se poate observa azi in Grecia, Spania, Italia si nu numai. L

  Inapoi la articolul Ies nemtii din zona euro? Berlinul tipareste marci germane

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile