Comentarii pe articolul Profesorul Isarescu: Clasa politica nu e vinovata pentru esecul de la Bac


clasa politica este vinovata de esecul de la bac?

Ciocan Elena-Dana la 5 Iulie 2011, ora 12:25
Opinia mea este ca sunt mai multi vinovati...din pacate nu mai exista modele pentru tineri, sunt promovate prin toate mijloacele mass-media ,,non valorile'', agramatii....oamenii fara prea multa cultura,slab pegatiti care reusesc sa ocupe functii importante in diverse domenii. Pot lansa un indemn, atat dascalii cat si parintii sa-si uneasca puterile si sa incercam sa stabilim care sunt adevaratele valori, de ce un tanar trebuie sa invete , unde poate ajunge, care sunt competentele si abilitatile lor.
Jitea Dorin la 5 Iulie 2011, ora 12:39
Dl Isarescu sa nu ne mai dea sfaturi ca se vede unde am ajuns datorita politicii tinta de inflatie nu o mai nimereste de ceva timp si nimeni nu ii mai cere socoteala can a fost la Timisoara la ASE a fost prin corespondenta ca sa ia doctoratul asa ca e bine sa nu mai vorbeasca in turul catre presidentie a avut procente nenumarate/// e bine profitul BNR pe anul trecut a scazut bine???
Gheorghe Neagu la 5 Iulie 2011, ora 12:44
Cred ca este unul din cele mai pertinente coment-uri facute la acest subiect.Felicitari ptr.modul de gandire Ciocan Elena-Dana.Sigur ca asa stau lucrurile numai ca multi bat campii si debiteaza enormitati greu de inteles ptr.o minte sanatoasa.
Sa auzim de bine.
Sorel Tomulescu la 5 Iulie 2011, ora 12:56
Cred ca rezultatele obtinute la bacalauread reflecta cu adevarat nivelul de pregatire al elevilor. Procentul real de promovabilitate cred ca ar trebui sa fie mai mic. De ce aceasta situatie? - tineretul nu mai invata; profesorii nu si-au schimbat modul de predare si comportamentul la noile "vremuri" ; parintii nu stiu cum sa determine copii sa invete, multi dintre ei piezand orice control asupra copiilor, si in ultimul rand ar fi clasa politica.
Din pacate, asta cred ca realitatea. Sunt parinte a trei copii, si o spun din realitatea cotidiana.
Avarvarei Iulian la 5 Iulie 2011, ora 13:09
parerea Dl Isarescu este prima parere pertinenta pe care o citesc in presa. Sunt de acord cu comentariul doamnei Ciocan Elena, insa, sincer, politicienii sunt cine suntem noi, ca ne place sau nu, politica nu are nici o treaba cu viata de familie si valorile insuflate de parinti. Am 26 de ani, deci nu cred ca am o mentalitate invechita la varsta mea, dar constat cu uimire ca generatiile ce vin dupa mine sunt tot mai mult niste turme de maimutoi care nu stiu pe ce lume sunt si extrem de usor de influentat. Printre ei sunt si tineri cu enorm de mult potential si unii care il si folosesc, insa majoritatea este pur si simplu deplorabila. Copii de 15-16 ani fac ce cei din generatia mea indrazneau sa faca pe la 19-20 de ani. Sa faci lucruri de oameni mari nu inseamna neaparat sa fii si mare.
Reli la 5 Iulie 2011, ora 13:24
Opinia mea este ca sunt mai multi vinovati:
1.parintii deoarece nu-i supravegheaza cum trebuie;
2.Marea majoritate a profesorilor ca nu-si fac meseria cum trenuie facuta;
3.Clasa politica incepand din 1990 cand au inceput sa scoata examenele de absolvire din cls.a VIII a,apoi admiterea la Licee,admiterea la Facultati,cand facultatile au inceput sa se faca
Fane la 5 Iulie 2011, ora 14:14
Buna. vedeti si notele obtinute in fiecare an de cei care doresc titularizare pe posturi de profesori .sunt la fel de mici la cei picati ,ca si la copii de la Bac anul acesta.normal ca si clasa politica este vinovata pentru brambureala din fiecare an ,atatea schimbari in metodologie cati ministrii au fost timp de 20 ani .si oricum se doreste sa ajunga cati mai putini elevi la facultate .ce ar fi daca fiecare roman ar avea o facultate terminata sau doua ? bate la ochi in U.E . si poate se ajunge sa nu se ia in considerare la ei ,scolile facute in Romania din cauza usurintei de a face o facultate .
,,Nihil novi sub sole''
la 5 Iulie 2011, ora 14:17
Din punctul meu de vedere vinovati sunt parintii, parintii care au pierdut de multa vreme legatura cu copii lor. Cand au bani le asigura material tot ce isi doresc, le iau bone si meditatori dar nu le aloca putin din timpul lor pentru a le citi povesti, a face teme, a discuta, a lua masa impreuna etc. Cand nu au bani sunt atat de preocupati in a gasi solutii pentru supravietuire incat uita cat de importanta este legatura cu copilul. Parintele este primul model al copilului. Mai demult parintele se definea in relatie cu antecesorii lui si cultiva in copil valori mostenite din mosi stramosi. Acum parintele se defineste prin copii pe care ii impinge pe drumuri de multe ori straine doar pentru a le satisface orgolii de ordin personal sau social.

M-as gandi apoi la mass media, la cat de multe emisiuni sunt dedicate promovarii unor modele indezirabile, la cat de putin timp este alocat valorilor si educatiei pentru viata. La CNA care sanctioneaza doar limbajul dar nu sanctioneaza atat de multe emisiuni care promoveaza nonvaloarea, violenta si abuzul.

Urmeaza sistemul de educatie care nu a fost in stare in anii de dupa revolutie sa se structureze astfel incat sa ofere variante pentru fiecare membru al societatii in functie de capacitatea si interesele personale si sociale. Acest sistem uita ca o societate normala are nevoie de existenta in structura sa a tuturor categoriilor profesionale si uita sa promoveze valoarea specifica fiecarui nivel. Acum este rusinos sa ramai un simplu meserias trebuie sa urmezi liceul, facultatea, masteratul si doctoratul. Partea neplacuta este ca dupa ce ai urmat toate acestea, cu mari sacrificii financiare si umane, piata muncii te rejecteaza, in foarte multe cazuri, ca fiind supracalificat. Ce ironie!

E dureros ca tinerii ajung sa se sinucida pentru ca nu au trecut de un examen.

Poate ca este momentul sa ne focalizam pe solutii, sa nu mai aratam cu degetul spre unii sau spre altii pentru ca un precept biblic spune sa arunce cu piatra cel ce simte fara vina.
Calin Iulian la 5 Iulie 2011, ora 14:31
De acord cu cele scrise de d-na. Ciocan Elena-Dana. Vinovati pentru ce se intampla la examenele de bac sunt multi. As incepe cu parintii. Foarte putini se mai ocupa de odraslele lor. Pe urma profesorii. S-au blazat si au cam uitat de rolul lor de dascali. Clasa politica (si ma refer la toti cei care s-au perindat sau nu pe la guvernare din '90 si pana astazi) este iarasi unul din principalii vinovati. Au distrus tot ce era bun dar nu au cladit nimic inapoi. Au creat doar haos. Nu in ultimul rand, mass media prin promovarea excesiva a non valorilor. Si de ce nu, noi toti cei care traim in aceasta tara suntem vinovati pentru ca am trecut cu vederea peste cele enumerate mai sus. Pentru ca nu i-am admonestat pe fiecare la momentul potrivit. Pentru ca le-am dat votul nostru, pentru ca am acceptat sa mergem la pregatire in afara orelor de program, ca le-am urmarit emisiunile de doi lei de la TV, ca le-am ascultat manelele de la radio, pentru ca le-am cumparat ziarele si revistele in care nu mai gasesti articole decat despre Columbeanu, Senzual, Crudu,Guta, Salam si despre multi alti de acelasi nivel cu ei. Ce sa invete un copil din tot ce vede in jurul lui? Ca trebuie sa dai spaga ca sa treci clasa, ca mai bine isi pune silicoane si poate asa are o sansa sa ajunga vedeta la TV, ca mai bine se face fotbalist, desi a face performanta intr-un sport nu e un lucru rau insa, de cele mai multe ori au in vedere doar castigul material imediat. Cand toate astea se naruie, ajung sa se indoape cu tot felul de ierburi daca nu au facut-o pana atunci. Asa ca, de ce ne mai miram ca nu au prmovat nici 50% din cei care au dat examenul.
la 5 Iulie 2011, ora 14:54
Suntem un popor care s-a obisnuit sa traiasca in comunism si nu stim si nici nu vrem sa invatam altceva.
In acele vremuri toti erau obligati sa fie angajati undeva, fie ca stiau sa citeasca fie ca nu (sa nu imi spuneti ca pe vremea aia nu erau analfabeti ca nu e asa). Deci daca tot nu te da nimeni afara de la locul de munca, inseamna si ca poti sa stai degeaba, sa chiulesti, si sa furi, ca tot nu stii sa faci altceva.
Dupa revolutie, s-a procedat in continuare la fel, dam bani la universitati particulare si luam diplome fara sa stim ce facultate am absolvit. La examene se memoreaza cateva raspunsuri la teste grila, gen 1.a, 2.b,c, 3.d s.a.m.d. In final se obtine o diploma care nu numai ca nu inseamna nimic, dar face ca si cele obtinute cu greu sa nu mai faca doi bani, totul o apa si-un pamant.
Asadar furam in continuare, cu adevarat sistemul de valori e rasturnat, reusesc in viata smecherii cu tupeu care isi gasesc locuri caldute cu pile, in aparatul de stat.
Apoi acestia iau decizii care ne influenteaza vietile, dupa cum dicteaza interesele lor financiare.
Politica este o modalitate de a te imbogati. Suntem exact ca pe vremea fanariotilor: se cumpara tronul, apoi se recupereaza investitia de pe urma maselor.

In concluzie: tara ne vrea prosti!
Asa cum americanii ne vor prosti, vest europenii ne vor prosti, totul pentru a ramane piete de desfacere pentru ei, tot asa si politicienii ne vor prosti in scopul manipularii mai usoare.

Si DA, clasa politica este vinovata. Nu in ultimul rand, ci in primele randuri. Sunt alesi de noi este drept, dar tot este vinovata.
Virgiliu la 5 Iulie 2011, ora 15:00
Suntem un popor care s-a obisnuit sa traiasca in comunism si nu stim si nici nu vrem sa invatam altceva.
In acele vremuri toti erau obligati sa fie angajati undeva, fie ca stiau sa citeasca fie ca nu (sa nu imi spuneti ca pe vremea aia nu erau analfabeti ca nu e asa). Deci daca tot nu te da nimeni afara de la locul de munca, inseamna si ca poti sa stai degeaba, sa chiulesti, si sa furi, ca tot nu stii sa faci altceva.
Dupa revolutie, s-a procedat in continuare la fel, dam bani la universitati particulare si luam diplome fara sa stim ce facultate am absolvit. La examene se memoreaza cateva raspunsuri la teste grila, gen 1.a, 2.b,c, 3.d s.a.m.d. In final se obtine o diploma care nu numai ca nu inseamna nimic, dar face ca si cele obtinute cu greu sa nu mai faca doi bani, totul o apa si-un pamant.
Asadar furam in continuare, cu adevarat sistemul de valori e rasturnat, reusesc in viata smecherii cu tupeu care isi gasesc locuri caldute cu pile, in aparatul de stat.
Apoi acestia iau decizii care ne influenteaza vietile, dupa cum dicteaza interesele lor financiare.
Politica este o modalitate de a te imbogati. Suntem exact ca pe vremea fanariotilor: se cumpara tronul, apoi se recupereaza investitia de pe urma maselor.

In concluzie: tara ne vrea prosti!
Asa cum americanii ne vor prosti, vest europenii ne vor prosti, totul pentru a ramane piete de desfacere pentru ei, tot asa si politicienii ne vor prosti in scopul manipularii mai usoare.

Si DA, clasa politica este vinovata. Nu in ultimul rand, ci in primele randuri. Sunt alesi de noi este drept, dar tot este vinovata.
Buta Razvan la 5 Iulie 2011, ora 15:19
Consider ca profesorii si elevii sunt vinovati in egala masura pentru rezultatele din acest an de la bacalaureat. In primul rand, profesorii nu isi dau interesul pentru a scoate la lumina potentialul elevilor, dar, pe de alta parte, nici acestia din urma nu isi dau interesul. Daca un profesor bine pregatit are elevi care nu vor sa invete binenteles ca nu vor fi rezultate. Viceversa, daca un elev isi da interesul si vrea sa invete, dar nu are profesori de valoare care sa-l indrume si sa-l pregateasca, potentialul acelui elev se va irosi. Camerele de filmat erau o necesitate deoarece cu ajutorul copiatului se promova prostia in Romania.
la 5 Iulie 2011, ora 16:35
Vinovatul numarul 1 pentru esecul de la bacalaureatul 2011 este MOARTEA! Da, da! Ati citit bine: Moartea.
Moartea cinstei, moartea demnitatii, moartea adevaratelor valori pe care a fost construita si a dainuit societatea romaneasca pana in 1989. In decembrie 1989 s-a dezlantuit furtuna, s-au umflat puhoaiele si s-au ridicat la suprafata gunoaiele. Ce v-ati asteptat sa se intample? Lucruri bune? Daca veti raspunde "da" va voi considera creduli, ingenui. Pai cine sa promoveze si stimuleze lucrurile bune, cand cei care au provocat furtuna s-au plamadit si inaltat doar prin necinste si servilism, prin vanzare de sine si tradare?
Ceea ce s-a intamplat in decembrie 1989 a fost o veritabila lovitura de stat la care au pus umarul constient sau inconstient multi romani, facand astfel voia Occidentului "european" si a... Americii... manipulate. Ceea ce se intampla la ora actuala, situatie inceputa cu ani in urma, nu este altceva decat rodul muncii de distrugere a natiunii romane, obiectiv urmarit chiar de la inceputul perioadei post- "revolutionare". Un personaj faimos a afirmat ca, cea mai simpla si sigura cale de a distruge o natiune este aceea de distrugere a copiilor ei. Si in Romania asta s-a facut si se face din 1990. Se culeg roadele a ceea ce s-a semanat. Politicienii care s-au perindat la conducerea tarii din 1990 si o parte dintre ei chiar inainte, sunt vinovati de toate esecurile din Romania. Ei au implementat si sustinut moartea valorilor, a cinstei, a decentei, a respectului pentru munca si pentru unitate. Ei au determinat oamenii sa alerge dupa "cai verzi pe pereti" pentru ca li se transmitea de sus ca a fi cinstit nu duce nicaieri... Daca Bacalaureatul 2011 s-a soldat cu un asa mare esec, e vina politicienilor, a sistemului, a profesorilor, a societatii, a parintilor si abia in ultima faza a elevilor.
Isarescu sa taca! El stie ca a fost si este inca unul dintre pilonii principali pusi la baza sistemului de distrugere a Romaniei. El stie ca invatamantul romanesc a fost boicotat si impins spre distrugere, ca si el s-a straduit din rasputeri pentru a-l aduce aici. Ca el a transmis studentilor invataminte despre cum sa tina in mana hotia specializata in detrimentul populatiei si a Statului in sine si in favoarea anumitor cercuri si societati mai mult sau mai putin secrete. Acum, se pare ca s-a cam ajuns la supra-saturatie de imbecili si vor ori sa puna capat fenomenului de imbecilizare pe banda rulanta ori pur si simplu au vrut doar sa faca un bilant al situatiei la care s-a ajuns in prezent. Dar, retineti: ei, politicienii, toti, in frunte cu Presedintele tarii, nu sunt straini de ceea ce se intampla, ci au contribuit din plin la aducerea lucrurilor in acest stadiu.
Voi toti, aveti vina de a fi devenit impasibili, lasi, si astfel a le fi permis aceasta distrugere.
Semeni vant, culegi furtuna, zice un vechi proverb.
Romania este o tara sortita disrugerii si alergand dupa beneficii personale, obtinute prin meschinarie, romanii s-au auto-condamnat si au condamnat natiunea la distrugere. Si acest lucru va deveni mult mai vizibil peste doar cativa ani. Treziti-va, romani! Ati alergat dupa diplome si patalamale dar aveti acum in buzunare simple hartii igienice semnate si parafate de decani si alte "somitati" universitare Aveti in case, in familii veritabili analfabeti, sau in cel mai bun caz semanalfabeti cu licenta. Abia acum pare sa isi gaseasca cu adevarat locul in societate expresia: "prost cu diploma" Doamneeeeee.... Si cand stai sa te gandesti cati diplomati de-astia are biata tara!!!!!!
Duma Alexandra la 5 Iulie 2011, ora 17:44
Dupa cum am vazut si alte pareri mai sus, cred ca procentajul de promovabilitate obtiunut la bacalaureat reflecta adevarul ( putand fi in realitate si mai mic de atat).
Cred ca era timpul pentru o asemenea masura. Eu am dat bac-ul cu trei ani in urma. am avut note intre 9 si 10, mai putin la Limba romana unde am luat 7. De ce?
Nu pentru ca nu am invatat sau pentru ca am confundat romanul cu drama ci pentru ca am argumentat BASMUL de una singura si nu am copiat din manualul cu variante. Toti colegii mei erau cu cartea pe genunchi si au luat 10. Intradevar, eu am ales sa nu copiez un comentariu scris de altii si l-am facut singura...
Consider ca cea mai mare problema a noastra, tinerilor elevi si studenti este faptul ca in randul nostru A STI nu mai are nici o valoare. Nu mai este la moda sa stii, dai un search pe goagle si gasesti orice...
In ce ma priveste pe mine si cercul meu de prieteni STIM si ne place sa stim. Si mai mult de atat nu mi se pare normal sa iei bacalaureatul si sa ajungi la facultate, dupa ce ai trait 20 in Romania, fara a sti limba romana intr-un mod elementar, nu perfect gramatical...
In concluzie foarte binevenite aceste masuri!!!!
Leila Rosu la 5 Iulie 2011, ora 18:33
Ne place sau nu, cred ca de vina suntem cu totii. Unii mai mult,altii mai putin, dar fiecare dintre noi si-a adus "contributia " la ceea ce s-a intamplat acum. Si acesta e abia inceputul...
Ma intreb cati elevi- sa incepem cu ei, ca sunt direct implicati si afectati- considera ca procesul de invatare ar trebui sa fie unul continuu, nu in "salturi" si nu doar pentru "a impusca" o nota. Cati gandesc ca scoala este baza viitorului lor?
Ma intreb ,de asemenea, cati profesori au luat cu adevarat atitudine atunci cand au vazut manualele si programele scolare . Multe manuale sunt, din pacate, o rusine. Cantitate si nu calitate. Mult si prost. Chiar asta ne dorim?
Ma intreb,iarasi, daca notele mari pe care le dau cu atata ingaduinta domnii profesori (mai ales in clasele V-VIII, cand se stie clar ca media notelor din acei ani conteaza in proportie de 50% la intrarea la liceu) nu transmit semnale false copiilor si parintilor, care se supraevalueaza, adica se auto-amagesc?!
Ma intreb de ce parintii gresesc adesea, punand accent pe material (ti-am dat ce ti-ai dorit, ai tot ce eu nu am avut etc) , neglijand latura umana, comunicarea, sufletul. Si de ce unii cred ca doar scoala trebuie sa se ocupe de educatia copiilor lor ?
Ma intreb daca domnul ministru, atunci cand a afirmat ca ceea ce s-a intamplat acum la bac reprezinta oglinda societatii, s-a referit si la parinti, si la copii, si la profesori, si la clasa politica ... sau a gandit ca doar a scos "gunoiul" la iveala si se multumeste cu acest gand.
Mi-am pus multe intrebari si o sa va spun, in final, si parerea mea.
Majoritatea elevilor-dar nu toti! -nu se "omoara" cu cartea, dar au invatat cateva lucruri: bacul se ia, la facultate se intra(ca sunt puzderie!),dupa aceea cumva-cumva se vor descurca.
Modul de gandire e total gresit,dar cine sa le explice?! Profesorii, care-s prea suparati pe viata mizera pe care o duc ?Sau parintii, preocupati si ei de vesnica agoniseala ? Poate mass-media, care promoveaza zilnic si ridica la rang inalt prostia, minciuna, inselatoria?
De ce sa invete carte tinerii nostri, cand vad zilnic ca nu cartea i-a propulsat pe cei mai multi dintre cei vazuti la televizor, ci tupeul, obraznicia,mitocania sau poate un san dezgolit?!
Sunt multe de zis. Dar si mai multe sunt de facut.Copiii trebuie sa afle ca intr-adevar numai "cine are carte, are parte",dascalii trebuie sa fie dedicati cu adevarat meseriei lor,parintii trebuie sa ajunga la sufletul copiilor lor si sa le arate calea dreapta...iar clasa politica trebuie sa inteleaga ca schimbarile trebuie sa fie de fond, nu de forma, si trebuie sa inceapa de sus in jos si nu invers. Pt ca, din pacate, s-a inceput de jos in sus. S-a inceput de la elevi si s-au montat niste camere de supraveghere...si rezultatul il stim cu totii.
Avem nevoie de schimbare! Asa este!
Dar trebuie inceput cu inceputul! Schimbati programa scolara, dar nu de dragul schimbarii, ci pt ca este cu adevarat nevoie de calitate si nu de cantitate ! Si incet-incet celelalte schimbari vor parea ceva firesc. Si nu uitati lucrul cel mai important, lucrurile bune se fac in timp! Chiar daca au trecut 20 de ani si multe s-au dus de rapa, daca va doriti cu adevarat ca scoala noastra sa fie ce a fost odinioara, mai acordati putin ragaz. Spuneti ce vreti si apoi cereti, nu invers!
Floca Iulia la 5 Iulie 2011, ora 18:40

In primul rand elevii sunt cei vinovati de aceste rezultate. Nu mai vor sa invete.Au cu totul si cu totul alte preocupari. Si asta tot datorita faptului ca nu au exemple de urmat.
La fel de adevarat este faptul ca materia este foarte stufoasa insa aceste subiecte de la bac nu au fost deloc mai greoaie decat cele din anii trecuti. Sunt foarte multi studenti la ASE care nu stiu sa calculeze un procent dintr-o suma si atunci cum va explicati faptul ca si-au luat bacul? E clar ca s-a copiat.Asta e sistemul nostru de invatamant. Genetic romanul e un hot (ca fura din magazine, ca fura pe altii sau fraudeaza examene tot furt se numeste).
Atata timp cat la facultate se intra pe baza de dosar si "oricine " in ziua de azi face facultate e normal sa se fraudeze bacul. Teoretic devenim o societate de "intelectuali" cu acesti licentiati "eminenti". Practic suntem pe nicaieri. Stim de toate si nimic.
Daca examenul de bacalaureat ar fi fost supravegheat de camere in acesti 20 de ani, aceasta ar fi fost rata de promovabilitate.
Rusine.
la 5 Iulie 2011, ora 19:38
Toata societatea poarta vina intr-o masura mai mica sau mai mare ! Sa detaliem:

1. Cei mai vinovati sunt elevii slabi si iata de ce:
Nu si-au indeplinit menirea pentru care au fost trimisi la scoala.Ei sunt asemeni unor soldati dezertori care au fugit din fata raspunderii si au crezut ca daca aleg sa insele, sa copieze si sa fure vor avea cumva de castigat. Au crezut ca le va merge la infinit cu atitudinea de mediocritate.
2. Politicienii care au zapacit total aceasta natiune, prin incoerenta lor, prin slaba lor educatie, prin indiferenta fata de viitorul copiilor acestui neam, prin indolenta, cretinismul si mediocritatea de care a dat dovada intreaga clasa politica. Si cei de la putere si cei de la opozitie au dat exemplul ca "se poate si asa", sa fii analfabet si sa fii parlamentar european, sa fii excroc si indolent, securist si oportunist si sa fii presedinte, sa fii aservit, sa pupi picioarele sefului si sa fii presul tuturor, pentru ati pastra functia. Asta au vazut elevii acestei tari !
3. Televiziunea, presa si media in general care pentru senzational si audienta au umplut ecranele televizoarelor si canalele de stiri cu orice stire de kkt, orice eveniment monden de cea mai joasa speta, orice idiotenie care se intampla in acesta tara, orice tampenie adusa la rang de stire. Totul fara discernamant si fara cea mai mica urma de bun simt. Fara sa se gandeasca vreun minut ca au deversat aceste laturi intelectuale peste intreaga natiune. Da , domnilor ziaristi sunteti la fel de vinovati. Sunteti vinovati pentru ca multi dintre voi habar nu au cum se vorbeste corect limba romana, desi ar trebui sa o stiti impecabil; unii dintre voi aveau 5 la romana, dar acum detin ziare si ne indeamna ope noi sa citim - desi el abia lua nota de trecere la romana si alte materii a ajuns sa ia interviuri pe la posturi de televiziune unor personalitati politice... sunt multe exemple
De vina sunt atatea milioane de romani care voteaza cu stomacul fara pic de minte si fara sa se gandeasa la viitorul acestor copii.
Ar mai fi multe de scris...
Scaiceanu Ilie Catalin la 5 Iulie 2011, ora 23:12
Dupa 20 de ani de "investitii" in invatamant, se vad rezultatele. Este culmea prostiei sa astepti rezultate mai bune actionand mai prost.
Pruteanu Marian-Gelu la 5 Iulie 2011, ora 23:57
De ce cautam mereu vinovati ...Ar trebui sa cautam solutii pentru problemele aparute nu sa cautam mereu cine e vinovat ,asa o vom tine in perpetua vinovatie aruncand motanul de la unul la celalat si se vor naste mai multi MAREANI si BECALI ...Deci ce poate face clasa politica pentru a indrepta acest dezastru si cum ajuta viitorul Roamniei.Sa radem de acesti copii nu e o solutie si ar trebui sa-i doara crunt pe guvernanti ,insa ei se distreaza copios pe acest esec.Pentru acest lucru le spun RUSINE SA VA FIE !!!
Bubu la 6 Iulie 2011, ora 09:21
De ce sustineti ca, clasa politica nu este de vina ba dimpotriva este cu varf si indesat.

In acesti 22 de ani cei care s-au tot perindat pe la guvernare au tot inventat ei roata, ca este mai rotunda a lor.( mai exact fiecare a venit cu noi programe cu noi strategii din afara, cei din alte tari au facut au dres de ce sa nu facem si noi la fel) si dupa cum vedeti cam asa a iesit.
De aceea s-a ajuns aici ptr ca fiecare ministru (ministrii) au venit cu programele lor, unde au reusit sa bulverseze generatii intregi.
Oare acel program inainte de revolutie credeti ca a fost atat de tampit ?
Oare credeti ca acea programa scolara a fost conceputa de catre niste tampiti? eu nu cred .
Erau acele evaluari in trepte in care elevii puteau sa-si dea seama de ce nivel sunt - era treapta I-a, era trepta a-II-a, dupa care urma Bacalaureatul.
si in final mai erau si acele scoli profesionale unde puteau sa se orienteze.
NU TOTI pot fi Ingineri, nu toti pot fi Doctori, nu toti pot fi Ministri, in societate mai sunt si alte clase sociale.
In toti acesti ani clasele politice au reusit sa-si bata joc de tot ce insemna valoare si inseamna valoare, s-a reusit sa se bata joc de acesti dascali , profesori la cea mai joasa speta si alte clase sociale.
Chiar daca va credeti foarte destepti, inteligenti ceea ce nu contestam dar mai cobarati si cu picioarele pe pamant ca trebuie.


va doresc numai bine.

  Inapoi la articolul Profesorul Isarescu: Clasa politica nu e vinovata pentru esecul de la Bac

Setari Cookie-uri