Comentarii pe articolul Opinie: Cum va plati Romania pentru esecul de la BAC


Bacalaureat 2011

Luke Mana Rece la 5 Iulie 2011, ora 17:15
Dap urmatoarele aspecte sunt de luat in calcul:


1. Cifrele din anii trecuti cel mai probabil ca sunt unele false si ca mai mult de jumatate din cei care au promovat Bacalaureatul nu meritau asta.

2. Severitatea controlului la examen se datoreaza si faptului ca acum facultatile accepta numai pe dosar.

3. Sa nu ne mai facem atatea probleme cu generatia actuala care a dat Bac-ul. Prea ne-am invatat sa fim o tara de oameni cu studii superioare. Mai avem nevoie si de cizmari, de lacaturi, electricieni etc.

4. Imi doresc din tot sufletul ca multe universitati private sa se inchida si de asemenea sper ca multe din cele de stat sa-si inchida din sectii datorita lipsei de studenti. Asta asa ca pedeapsa ca au pus profitul inaintea educatiei.


Si cam atat!
Agabrian Mircea la 6 Iulie 2011, ora 07:28
V rog sa dai un click pe adresa de mai jos unde gsii urmtorul articol:

Investitorii germani: specializare profesional nesatisfctoare, n Romnia

Camera German de Industrie i Comer (DIHK) a organizat o conferin la Berlin, pe tema investiiilor n Europa de sud-est, n special n Bulgaria i Romnia.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15165137,00.html

Poate revenii asupra premisei majore a articolului dumneavoastr care, de fapt, este un mit ca multe altele care ne afecteaz grav obiectivitatea. V citez:
"Romania, tara pe care investitorii straini o apreciau pentru forta de munca calificata si potentialul ridicat de pe piata muncii..."
Ion Carmen la 6 Iulie 2011, ora 16:06
Sistemul de invatamant "post-revolutie" a fost din ce in ce mai slab! Valorile promovate in in tzara asta sunt "pseudo-valori"! Hai sa ne amintim ca este posibil ca in fruntea unui sector si a unui partid sa fie puse persoane agramate! Sa ne gandim ce studii si ce calificari au ministrii care conduc majoritatea ministerelor!
Este regretabil ce se intampla, dar este si mai regretabil ca am cunoscut din ce in ce mai multe persoane absolvente a cate 2 facultati care nu au cunostintele nivelului de scoala generala si nu stiu sa se exprime coerent si corect romaneste!
Ulmeanu Lelia Camelia la 6 Iulie 2011, ora 16:56
Acest esec, despre care toti vorbesc in acest moment, se datoreaza faptului ca acesti tineri nu au fost incurajati nici de parinti, nici de educatori, nici de invatatori si nici de profesori, deoarece si ei la randul lor au fost descurajati de autoritatile care au avut un cuvant de spus in a elabora legile invatamantului, in ai renumera dupa munca depusa pe cei care au acest dar sau har de ai invata si educa pe altii!
Este un lucru foarte buna ca oamenii doresc sa stie, sa cunoasca cat mai mult, este un lucru foarte bun ca oamenii adera catre un stil de viata mai bun, partea proasta este ca nu sunt lasati sa fie creativi in sensul frumos al cuvantului, sa puna in aplicare ceea ce au invatat in aceste facultati fie de stat, fie particulare. In institutiile de stat inca nu am scapat de prejudecati.
Intr -o societate in care ti se spune ca tu nu contezi, intr-o tara in care nu prea mai ai drepturi,...nici la acela de a merge la gradinita ori scoala,...pentru ca nu mai exista, ce pretentii sa avem de la viitor!?
Pentru a reusi un copil are nevoie sa devina responsabil,
sa aiba incredere in sine, sa aiba puterea de a incerca din nou, sa devina un adult furnizor de valoare!!,...si asta o invata de la parinti, educatori, invatatori, profesori!!,...dar lor le lipseste atitudinea de a lua pozitie pentru drepturile ce li se cuvin!!

,
Lelia Camelia Ulmeanu
Florin la 6 Iulie 2011, ora 18:04
Mi se pare cam ciudat ca a existat atata atentie acordata examenului de bac de catre stat.

Dotare cu camera video in clasa ?? lol

oricum este de salutat aceasta intiativa. Vine in ajutorul bunului simt.
Prea mult nulitati au diplome de facultate.
Rezultat examen bac? Mi se pare normal. Asta este noua generatie.
In rest numai de bine...
la 7 Iulie 2011, ora 08:07
Se scapa din vedere in toate articolele si comentariile pe tema bacalaureatului faptul ca numarul de copii a scazut dramatic dupa revolutie si doar anumite categorii, din pacate defavorizate, au facut copii mai multi. Numarul mare de persoane active plecate din tara au scazut de asemenea numarul de copii. Se plang profesori tineri ca nu se scot posturi la concurs. Nu poti sa scoti posturi cand nu ai elevi. Comasarea scolilor va continua din acelasi motiv. Desfiintarea scolilor profesionale a fost facuta artificial de minister pentru a acoperi locurile la licee si a nu fi afectate facultatile crescute ca ciupercile dupa revolutie. Nu poti face liceu cu copii care vin din scoli generale fara sa stie sa scie si sa citesca. Este drept si ca nivelul cerut la disciplinele de bac este mult mai ridicat fata de alte tari. Iar acum copii au acces la informatie si multi refuza sa acumuleze tot ce li se cere. Schimbarea programelor trebuie facuta de la clasa a-I-a. Si mai ales, diversificarea lor. Copii trebuie sa poata invata ce le place, sa poata alege ce discipline doresc sa aprofundeze, nu ca acum, cand toti invata la fel. Nu suntem toti la fel. Poate dupa acest imens scandal vor intelege si cei din minister acest lucru. Iar meditatiile se vor auto-elimina (de fapt sunt sustinute de profesorii din scolile bune si de parintii cu bani) iar facultatile se vor specializa pe cerintele pietei. Si poate se vor desfiinta din aceste fabrici de diplome care au stricat fata invatamantului romanesc..

  Inapoi la articolul Opinie: Cum va plati Romania pentru esecul de la BAC

Setari Cookie-uri