Comentarii pe articolul Pregatiti-va pentru o taxa de poluare in locul celei de prima inmatriculare


Poluare

la 6 Iulie 2011, ora 10:23
E OK sa se aplice principiul "Poluatorul Plateste" - acest principiu se aplica in aproape toata tarile despe care, noua romanilor, ne place sa spunem ca ne-ar placea sa traim. Tot ce ramane de vazut care este taxa. Cuantumul taxei ar trebui sa fie coroborat cu nivelul salariului minim, sau maxim, pe economia Romaniei, si nu cu nivelul minim sau mediu in UE. O alta varianta ar fi ca noua taxa sa nu depaseasca valoarea impozitului aferent autovehiculului detinut. Din pacate, vazand istoria fabuloasa a noilor Legi, Hotarari de Guvern, Ordonante de Guvern s.a., ma astept la ce este mai rau. Ramne de vazut ce se va intampla...
Alex la 6 Iulie 2011, ora 17:11
Cata vreme taxa este virata la bugetul de stat unde dispare in tot felul de asa-zise programe gen cornu si laptele, nu sunt dispus sa o platesc in nici un fel.

Daca ar fi transformata din taxa in contributie la un fond cum e cel de mediu, de unde sa se cofinanteze programe active si cuantificabile de combatere a poluarii de genul impaduriri in zonele suburbane, as fi de acord sa o platesc pentru ca poluarea e un fenomen grav care trebuie combatut cumva.
Insa lucrul asta l-as face numai daca este stabilita pe principiul POLUATORUL PLATESTE ATAT CAT POLUEAZA si nu in functie de venituri sau alte prostii.
Adica platesti o contributie stabilita in functie de emisiile de noxe masurate de RAR cu ocazia ITP-ului obligatoriu pentru toti. punct
Rusu Dorel la 6 Iulie 2011, ora 19:39
Este o intelegere proasta a principiului poluatorul plateste.Si cand respiram de fapt poluam.In ziua de azi toti beneficiem de transportul auto.De fapt trebuie luate masuri de o cat mai larga combatere a poluarii si prin urmare ar trebui inlaturate sursele mari de poluare si nu introducerea continua de noi taxe care nu rezolva problema poluarii dar nenoroceste populatia si ingrasa nesimtirea si buizunarul nenorocitilor numiti reprezentanti ai poporului.

  Inapoi la articolul Pregatiti-va pentru o taxa de poluare in locul celei de prima inmatriculare

Setari Cookie-uri