Comentarii pe articolul "Doar nebunii cred ca poti vinde oferta Petrom mai scump decat pretul din piata". Cum comentati?


Nu mi-e clar cine sunt sursele citate

D D la 13 Iulie 2011, ora 15:38
Nu mi-e clar cine sunt sursele citate sii nici cine e, de fapt, nebunul. Sa crezi ca poti cumpara 10% din SNP la 0.3900, cat e acum pretul din piata mi se pare o idee mult mai nebuneasca decat aceea ca oferta se va incheia la un pret mai mare.

Pai daca un investitor ar lansa, ipotetic vorbind, un ordin de cumparare in piata, pentru toata cantitatea, la cat s-ar duce pretul? Ce parere au "sursele"?
Florin la 13 Iulie 2011, ora 16:06
@ D D Pai ok 10% SNP cumparat din piata face din Oltchim mic copil, dar daca nimeni nu vrea sa cumpere tot acel 10% de unul singur cu "taxa" de pachet ce faci ? am citit ca nu exista instututional interesat de tot. Pana la urma daca nu amana nu trebuie sa il vanda pe bucati mai mici ? eu n-as plati niciun ban in plus pentru un SNP pe care pot sa il iau aproape oricand din piata. N-am niciun fond de investitii, dar ma indoiesc ca sunt multi administratori care abia asteapta sa dea un ban in plus pentru un 1% din Petrom
D D la 13 Iulie 2011, ora 16:19
@Florin, cat poti sa iei oricand din piata fara sa misti pretul in sus? 0,0000000001%? Ai idee cat inseamna acel 1% despre care vorbesti tu fata de numarul mediu de actiuni tranzactionate zilnic?!

P.S. Totusi, care surse? Singurii care au acces la datele ofertei, sunt cei care o intermediaza. Iar ei n-ar declara asa ceva pentru ca s-ar faulta singuri. Cine ar mai vrea un pret cat mai mic? ;)
Florin la 13 Iulie 2011, ora 16:43
pai nu contest faptu ca daca incerci sa cumperi si 1% din petrom direct de pe BVB pretul explodeaza, am si spus mai sus ca asa e. Dar vin si eu cu o intrebare: daca sunt asa de multi cei dispusi sa plateasca prima pentru pachete mari, de ce alro a dat bir cu fugitii in vara asta cand a vazut ce jale e ? Crezi ca mai amanau oferta rusii daca existau cumparatori interesati de suprapret? Acelasi lucru e valabil si la petrom, cu mentiunea ca statul e in rahat si de-asta nu si-a permis sa amane.
Al T la 13 Iulie 2011, ora 16:43
singurii care ar cumpara un pachet de 9,8 la suta ar fi cei interesati sa detina controlul. or in cazul petrom, omv are deja 51,01 la suta, deci controleaza totul. in acest caz, omv ar cumpara pachetul doar sa isi consolideze controlul. iar consolidarea se face la preturi mai mici decit cele de pe piata. in concluzie, cei 9,8 la suta o sa fie luati de omv, la un pret de 0,3 cel mult. ia calculeaza boc cit mai incasezi in conditiile astea...
Georgescu Clementina la 13 Iulie 2011, ora 18:56
Cred ca sursele vor sa ne "abureasca"! Nebunul care va cumpara in mos sigur, chiar cu un pret si mai mare decit cel de acum este.........rusul!

  Inapoi la articolul "Doar nebunii cred ca poti vinde oferta Petrom mai scump decat pretul din piata". Cum comentati?

Setari Cookie-uri