Comentarii pe articolul BNR: Notarii "pun frana" agricultorilor, sunt o casta formata din rudele politicienilor


Notarii"pun frana agricultorilor"

la 15 Iulie 2011, ora 07:08
Autorul articolului nu cunoaste activitatea notariala si legislatia in materie.Nu notarii publici sunt cei care acorda credite,ci bancile,iar BNR,a contribuit din plin la restrictionarea creditarii.Onorariile pentru acordarea creditelor au fost reduse.Autorul are dreptate numai in ce priveste ritmul lent de intabulare a dreptului de proprietate asupra terenurilor si costul ridicat al documentatiei,dar aceasta nu apartine de resortul activitatii notariale.Pun intrebarea,ce date detine autorul cand afirma ca jumatate din numarul notarilor sunt sotii si rude ale politicienilor.A face afirmatii gratuite,pe seama altora este usor,acestea trebuiesc documentate.
Catalin Dimofte la 15 Iulie 2011, ora 16:36
A spus Radulescu undeva ca notarii acorda credite???
Nu, a spus doar adevarul, anume ca preturile uriase ale serviciilor de cadastru si taxele notariale mari fac aproape imposibila aparitia unei piete functionale a terenurilor agricole.
Dar Doamne fereste sa se atinga cineva de privilegii...
Cu "concurenta" de pe piata notariatelor cum e? Pai, ca si la avocati, de altfel, concurenta e minunata, dar lipseste cu desavarsire...
Motivul este exact cel mentionat de Radulescu - foarte multi politicieni au interese personale mari in aceste activitati (haideti sa nu dam nume, ca oricum le stim cu totii) si le convine sa lase industria sa se "autoreglementeze".
Iar industria se autoreglementeaza exact cum e de asteptat, ca orice cartel - preturi mari, servicii proaste, tot felul de exclusivitati, impartirea pietei, bariere de intrare pe piata inalte pana la cer etc.
Plus o gramada de foarte convenabile exceptii. Bunaoara, daca vreau sa stiu cui apartine acest site si ce business face, pot afla asta din surse publice. La notari si la avocati, sa vezi dracie, n-ai voie; toata prostimea e obligata sa-si faca publice datele financiare, notarii si avocatii nu.
Nu-i asa, stimate comentator anonim?

  Inapoi la articolul BNR: Notarii "pun frana" agricultorilor, sunt o casta formata din rudele politicienilor

Setari Cookie-uri