Comentarii pe articolul Indicii BVB, la valori nejustificate fundamental. Cum sunt evaluate actiunile listate?


Un raport util

la 27 Iulie 2011, ora 09:01

In sfarsit un raport foarte util pentru toti investitorii din piata de capital din Romania.


Multumim pentru inspiratie si efortul depus !
Paul la 27 Iulie 2011, ora 11:02
Este multa munca in spatele acestui raport. Felicitari Andreea! Teorie financiara inalta aplicata unde trebuie. Am totusi un dubiu cu privire la acel P/E mediu calculat ca medie aritmetica a P/E al fiecarei companii, dupa aplicarea filtrelor (
Paul la 27 Iulie 2011, ora 15:28
Of ce comentariu trunchiat. Nu cred ca e cenzurat, probabil paranteza e de vina.
Cioltei Diana la 27 Iulie 2011, ora 17:11
Comentariu dumneavoastra nu a fost trunchiat de nimeni. L-am publicat exact in forma in care l-ati postat, si pe noi ne-a mirat paranteaza deschisa si necompletata, dar am preferat sa nu o stergem, ca sa nu existe discutii. Deci probabil a fost o eroare, asa ca va rog sa il scrieti din nou, in totalitate, poate de data aceasta este ok.

Multumesc

Diana Cioltei Cretu
Paul la 27 Iulie 2011, ora 17:25
Am inteles, e ok, nu acuzam pe nimeni. Ideea era ca media P/E pentru un indice e alterata daca se calculeaza ca o medie aritmetica simpla si daca ignora companiile cu pierderi. Varianta corecta de calcul este capitalizarea totala a companiilor din cosul indicelui, raportata la suma profiturilor (si a pierderilor). Valabil si pentru P/B, fiindca si acolo sunt cazuri (de ex OLT) de societati cu book-value negativ. Astfel, evitam situatia ridicola de a da aceeasi pondere in media P/E unui simbol ca ZIM cu, sa zicem, SNP. In varianta asta, probabil concluziile raportului nu ar fi fost la fel de optimiste (discountul dintre multiplii reali si varianta "justified" a lor), dar mai realiste. Nu vreau sa fiu carcotas sau hater, dar matematicile financiare sunt foarte sensibile la input-uri. Oricum, e cea mai stiintifica analiza publica a unui SSIF pe care am vazut-o eu.

  Inapoi la articolul Indicii BVB, la valori nejustificate fundamental. Cum sunt evaluate actiunile listate?

Setari Cookie-uri