Comentarii pe articolul Bancherii vin cu solutii pentru creditele in franci elvetieni. Vi se par bune?


Credite in CHF

Dan Tudor la 11 August 2011, ora 11:05
Este salutara pozitia OTP de a veni in sprijinul celor care au credite in CHF(chiar daca este o masura temporara).Nu acelasi lucru il pot spune despre BNR care, prin purtatorul sau de cuvant a spus ca nu poate sa influenteze sub nici o forma cursul CHF( datorita probabil faptului ca operatiunile bancare se desfasoara cu preponderenta in valutele de referinta- USD, EUR). Totusi a spune ca o parte din vina apartine si clientilor care au luat credite in CHF este cred, exagerata. De ce? Pentru ca, la vremea respectiva tot bancile care au acordat credite in CHF, nu au explicat clientilor si partea "nevazuta" a stabilitatii CHF(ceea ce se intampla acum cand marii speculatori pun presiune pe franc, in dorinta de a castiga rapid etc.). Din pacate, in mod cert cred eu, vor fi si clienti care vor intra in incapacitate de plata(nu vor mai putea sa-si plateasca creditul) si atunci bancile vor scoate la vanzare bunurile executate silit(in general locuinte). Ramane de vazut cine le va cumpara.
Florea Eliza la 11 August 2011, ora 20:27
salutara cu adevarat este masura luata de bancile din ungaria, la noi, ca intotdeauna, bnr se ascunde dupa copac, aratandu-se incapabila si insensibila la protejarea populatiei, pe a carei ignoranta s-a mizat pentru a-si face jocurile, acum acuzandu-i pe clienti de ceea ce ei nu i-au avertizat-instabilitatea francului elvetian.
Dobrescu Alexandru la 11 August 2011, ora 23:21
dle Dan Tudor va inselati amarnic. clientii bancilor trebuiau sa-si refinanteze creditele imediat ce au constat ca acest curs nu mai reprezinta pt ei un avantaj. scuza ca nu au stiut nu exista. ori clientii sunt idioti notorii ori indiferenti, in ambele variante meritandu-si soarta.

pozitia OTP nu este salutara in acest moment. acest avertisment trebuia sa apara acum un an. aceasta pozitie apare in contextul in care executarea clientilor ar pune banca intr-un pericol financiar si mai mare. nu ar avea cui sa vanda aceste locuinte, iar detinerea lor nu ar genera decat pierderi(taxe, impozite etc).

cred ca la o presiune mai mare din partea clientilor, s-ar putea refinanta creditele intr-o alta moneda.
Grigoras Corina la 22 August 2011, ora 09:34
Nu este deloc favorabila clientilor aceasta masura, de stopare temporara a platii principalului, cel putin nu pt o perioada lunga. Platesti acum doar dobanda, principalul e stopat. Dar dobanda pt acel principal oricum vei plati mai tarziu, dupa aceasta perioada de gratie. Deci pt acelasi principal platesti de 2 ori dobanda.

  Inapoi la articolul Bancherii vin cu solutii pentru creditele in franci elvetieni. Vi se par bune?

Setari Cookie-uri