Comentarii pe articolul Gafa saptamanii: Cum poate un tabloid sa ingroape o banca


"Gafa" tip Contele de Monte-Cristo

la 14 August 2011, ora 10:46
Este acelasi tip de "gafa" veche de cand e lumea si exista lumea bancilor si a bancherilor, cand unii vor sa castige de pe urma altora sau de pe spatele celor multi, pe nemerit, specific bancherilor,prin tot felul de trucuri, furturi si inselaciuni pe care rastalmacindu-le sensul, le numesc fapte de comert.
Asa si-a cladit imperiul si Rotschild cand a indus in eroare, inseland, practic, pe toata lumea raspindind zvonul, fals, ca s-ar fi pierdut batalia de la Waterloo.
Asa se arata , mai pe intelesul oamenilor de rand si-n filmul Contele de Monte Cristo cand contele corupe telegrafistul ce transmite vestile, dindu-i salariul pe 10 ani pentru a face o "greseala nevinovata", transmitind o stire falsa si astfel sa induca starea de eroare si indoiala cu scopul de a-l falimenta pe un dusman(concurent) de-al sau.
Toate finantele lumii se bazeaza pe INCREDERE, dar increderea este un sentiment omenesc ce poate fi daramat extrem de usor, cel mai usor, cum de altfel, s-a si vazut de-a lungul timpului.(a se vedea si isteria bulbilor de lalea din Olanda anului 1623 sau mai la noi, Caritasul lui Stoica de la Cluij,s.a.)

  Inapoi la articolul Gafa saptamanii: Cum poate un tabloid sa ingroape o banca

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile