Comentarii pe articolul SPIRALA AUTODISTRUGERII. Cum pot zvonurile sa doboare bancile?


cine castiga

D D la 15 August 2011, ora 11:22
Castiga enorm din aceste zvonuri cei care inteleg natura lor si achizitioneaza active la preturi derizorii, profitand de reactia irationala, panicata a unor vanzatori mai putin experimentati.

De altfel, la originea zvonurilor de acest tip stau tocmai cei interesati sa cumpere ieftin parti din bancile atacate sau chiar sa le preia integral.
Mihai la 16 August 2011, ora 18:58
Lucrurile nu stau chiar asa cum crezi, nu poti prelua o banca (sau parti din ea) pe baza unor zvonuri, cei care detin majoritatea actiunilor nu se vand la preturi mici bazandu-se pe zvonuri, ei stiu exact situatia companiei si nu au de ce sa se teama.

Cei care castiga (si pierd) sunt fondurile de investitii si speculantii. Cineva (nu stiu exact cine) a alimentat anumite zvonuri din piata (sau a introdus aceste zvonuri) dupa care a vandut in lipsa destul de multe actiuni dupa care a asteptat sa scada actiunile si si-a rascumparat actiunile vandute. Daca cineva investea 100 de milioane de euro si actiunile scadeau cu 20% (actiunile SocGen au scazut mai mult) castiga 20 milioane sau daca utiliza o tranzactie in marja (astea se folosesc deobicei) castiga 20 * 100 = 2 miliarde desi sunt sigur ca castigul e mai mare.

  Inapoi la articolul SPIRALA AUTODISTRUGERII. Cum pot zvonurile sa doboare bancile?

Setari Cookie-uri