Comentarii pe articolul 10 tari in care se economiseste cel mai mult


fara

Vezure Alin la 16 August 2011, ora 17:59
Ma gandeam ca e evident pentru toata lumea . Economisirea nu se poate face decat daca ai fonduri in plus sau daca la finalul lunii, dupa ce ai achitat strictul necesar, iti mai raman ceva bani in plus pe care alegi ori sa-i pui pe educatie, distractie, casa , masina, etc sau eventual poti economisi. Cum romanii abia au cu ce acoperi cheltuielile zilnice nu cred ca mai poate fi vorba de economisire , sau daca exista probabil ca sumele sunt modice. La aproximativ aceleasi costuri ale cosului zilnic noi castigam de 6-15 ori mai putin.
la 16 August 2011, ora 19:27
Fără Israel?
la 16 August 2011, ora 21:03
Asa este, nu inteleg de ce se forteaza nota si se fac comparatii de acest fel cu tarile bogate ale Europei, cin Romania este lasata de izbeliste si de catre UE, si de catre guvernantii nostri.
Corbu Ion la 17 August 2011, ora 02:38
Simplu,

Necesitățile de hrană, îmbăcăminte, transport etc. sunt cam la fel în țările analizate.
Salariile sunt de mai multe ori în acele țări decât salariile din România.
Prețurile pe acolo sunt la fel sau chiar mai mici decât în România. De exemplu de la Viena am achiziționat produse mai ieftine și cu 12% decât la București.
Economisirea provine din diferența dintre venituri și cheltuielile curente în special. Când cheltuielile curente sunt la nivelul câștigurilor ori mai mari, de unde economii?

Am aderat la UE pentru a atinge, într-un timp rezonabil, de ordinul 10-15 maxim 20 de ani, a standardelor europene. În opinia mea cel mai important "standard" european îl reprezintă salariul ca indicator sintetic. Până nu vom avea o strategie cu privire la acest "standard" și la atingerea într-un orizont de timp dat, nu ne putem aștepta la nimic bun. Ce să mai vorbesc despre aberația "tăierii" salariilor!
Dumitru Octavian la 17 August 2011, ora 10:24
Foarte adevarat ce zice Alin, pai o foarte mare parte din romani traiesc la limita, banii abia le ajung de pe o luna la alta, din ce sa mai economiseasca, daca poate in unele luni se mai imprumuta ca sa traiasca. Cand o sa avem si noi salariu de cel putin 800e atunci sa aiba asteptari de la noi sa economisim.

  Inapoi la articolul 10 tari in care se economiseste cel mai mult

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile