Comentarii pe articolul Primul lingou de aur Rosia Montana, in 2014? Spune aici ce parere ai despre proiect


costuri reale versus beneficii

Cetatean Informat la 30 August 2011, ora 12:34
Buna ziua,
din pacate campania de promovare a acestui proiect continua pe toate canalele mediatice. Sumele de bani investite pentru a schimba parerea opiniei publice, resp. erodarea oricarei rezistente sunt enorme si din pacate mereu nu se prezinta decat trunchiat adevarul.
Adevarul este ca acest contract este clar PAGUBOS pentru Romania, din tot aurul "declarat" de RMGC primim un procentaj INFIM, nejustificat de mic . Plus ca ei declara cat doresc ei si au posibilitatea sa ascunda cantitatea reala.

IN SCHIMB poluarea si COSTURILE EI PE TERMEN NEDEFINIT vor ramane mostenirea pentru noi si urmatoarele generatii de romani care mai vor sa traiasca in RO!!!!
Nu invatam nimic din exemplele altor tari...
S-a intamplat de f. multe ori ca dupa cativa ani dupa ce exploatarea a luat sfarsit sa "falimenteze"/"dispara" firma exploatatoare si atunci costurile de miliarde pentru zeci de ani pt ecologizarea zonei sa fie suportat tot de stat!!
Radulescu Stefan la 31 August 2011, ora 20:29
O mare speculatie in care este atrasa tot ce are mai rau aceasta tara; clasa politica. Hosia Montana nu va fi nici 10%din ce promit acesti speculatori. UItati-va pe unde au facut investitii si nu numai acestia de acum ci din toate timpurile, populatia locala nu a dus-o mai bine niciodata iar ce au lasat in urma dupa secatuirea zacamintelor a fost iadul pe pamant. Cate state africane sau asiatice care au avut bogatii subterane stiti ca si-au ridicat semnificativ PIB-ul si nivelul de trai al populatiei. Poate doar cele din penisula arabica dar ma indoiesc ca au nivelul de trai meritat la cat petrol s-a extras. Statul roman ar trebui sa exploateze acest zacamant in paticipatiune cu firme de specialitate incepand de la minim 51%. Iar de ecologizare nu cred o iota, tehnologia pe baza de cianuri este cea mai scumpa din punct de vedere al ecologizarii. Daca pe termen scurt pretul AU revine la nivelul anului 2005 nu mai este rentabila extractia dar ce sa mai vorbim de protectia mediului

  Inapoi la articolul Primul lingou de aur Rosia Montana, in 2014? Spune aici ce parere ai despre proiect

Setari Cookie-uri