Comentarii pe articolul O tara fara guvern de 15 luni bate jumatate din economiile Europei


economie Belgia-Romania

la 8 Septembrie 2011, ora 05:46
Daca nu luam in consideratie ca Belgia are o democratie cu experinta, iar populatia are un grad de cultura mult mai ridicat decat romanii si un spirit gospodaresc de invidat nu trebuie sa ne mire ca au performanta in vremuri de criza. In romania administratorii buni lipsesc din economie mai ales in institutiile de stat acolo unde se cheltuieste banul public . La acest neajuns mai pune umarul si BNR si guvernatorul prin politica monetara si practica dobanzilor. Daca ve-ti observa ca in tarile in care practicarea dobanzilor mici la creditele acordate de banci inverstitorilor economia se misca , unde bancherul este obligat de catre ( BN) Banca Nationala a acelei tari sa practice dobanzi rezonabile in raport cu puterea economica a statului respectiv sa miscat ceva . In romania s-au refugiat toti Bancherii smecherri care sprijiniti de BNR jupoaie populatia si ingroapa economia.
Banu Marin la 8 Septembrie 2011, ora 21:22
Domnilor Belgia nu e Romania. Ne mai trebuie 100 de ani sa ajungem la nivelul lo din toate punctele de vedere. Imi e jena sa spun ca toti guvernantii din 1990 incoace nu au fost interesati de Romania decat sa-si rotunjeasca averile din devalizarea bancilor si a intregii industrii Romanesti. Exemple ? De la A la Z
Surdu Dumitru la 28 Septembrie 2011, ora 22:12
Pentru cei care nu cunosc exact ce se intampla in Belgia as dori sa spun doar cateva cuvinte. Daca credeti ca aici este raiul pe pamant va inselati . Este o tara care nu este departe de Romania la capitolul cultura ,ba mai mult sunt o multime de romani care muncesc in toate domeniile si care sunt mult mai pregatiti decat belgienii . Este o tara cu cele mai mari taxe din Europa ,o tara unde gasesti si drumuri rele , piete comerciale oribile o tara unde rata criminalitatii e mai mare decat in Romania,o tara unde legislatia lasa de dorit si unde politia nu mai are cuvant.O tara unde azi ti se goleste casa de catre hoti iar maine , hotii iti rad in fata . Sunt multe de spus insa timpul este limitata iar toate aceste lucruri vi le spun pentru ca traiesc in aceasta tara si vad lucrurile del a fata locului. Ceea ce vedeti la televizor dragilor este nici un sfert din realitatea care este aici . De ce bateti mereu in Romania ,tara care a juns sa fie furata tot de catre cei din occident. Se inpun Romaniei tot felul de reguli care aici nu sunt nici pe jumatate respectate. Romania este mereu criticata,in topuri este mereu pe ultimele locuri sau in primele cand este vorba de defecte dar intrebarea mea este : ''De ce belgienii si nu numai isi fac concediile in Romania ?"Traiesc in Belgia ,toata activitatea si viata mea se deruleaza aici insa nu am uitat si nu voi uita niciodata tara in care m-am nascut si am crescut o tara frumoasa insa .....cu tristete o spun o tara care intr-o buna zi ....va ajunge proprietatea altora si nu a romanilor. In ceea ce priveste spiritul gospodarec de care se vorbea mai sus....nu am cuvinte, sincer .Ce produce Belgia la ora actuala si ce exporta ? Nimic. Traieste pe spatele altora pentru ca aici este " Capitala Uniunii Europene "

  Inapoi la articolul O tara fara guvern de 15 luni bate jumatate din economiile Europei

Setari Cookie-uri