Comentarii pe articolul Salarii pentru managerii privati ai companiilor de stat: MILIOANE de euro


Salarii pentru managerii privati ai companiilor de stat: MILIOANE de euro

Frentescu Laurian la 11 Septembrie 2011, ora 02:00
Proiectul suscitat nu este decit o alta incercare de a stoarce bani de la Stat pentru clientela politica.Ce inseamna manager privat ? O persoana sau o firma de consultanta ? Performantele economice ale unei unitati nu sint asigurate de un om indiferent cit de " destept este ",ce randament vor da cei 1000 de salariati ai uneia din unitatile economice listate mai sus daca managerul umfla zeci de mii de euro lunar in timp ce un lucrator ia 500 RON sau chiar nimic cind este trimis in somaj tehnic ?Ginditi-va ca indiferent de " performantele intelectuale" ale unui asemenea manager daca nu exista comenzi unitatea economica respectiva tot nu incaseaza venituri .Si atunci ce facem ,diminuam cu " pina la 30 % ",doamne fereste mai mult ,salariul performantului manager privat !
sylver3060 la 11 Septembrie 2011, ora 10:40
statul sau cei carora le-a venit ideea, fac expierenta cu viata oamenilor. Ei spun asa "iti dau dreptul sa angajezi citi oameni vrei , sa-i exploatezi cum vrei sa-i dai afara cand vrei , conditia este sa-mi realizezi criteriile de performanta. Nici un cuvintel despre o minima protectie a salariatilor, din contra , se cere expres reducerea cheltuielilor cu personalul. si realizarea de profit. Observati ca ,majoritatea acestor companii sint din acelea care realizeaza venit din bani incasati dela populatie asa ca " tineti-va bine oameni buni" la ce va urma . - O jmecherie politica ieftina pentru a mai jumuli pe amaratii de romani. Observati ca nu au uitat sa se prevaleze si de confidentialitate, dupa expirarea contractului. dece??Hai sa va fac sieu o propurere. treceti in contract si o clauza; "salarul medi brut al salariatilor nu poate fi mai mic decat salarul mediu brut pe economie." la cat incaseaza menegerul privat ,,,,, merita!!!!
Vmatan la 11 Septembrie 2011, ora 11:18
E o metoda de a stoarce mai multi bani de pe spinarea amaratilor de romani.in favoarea smecherilor. O complicitate urata intre politicueni si interlopi .
Danila Ioan la 11 Septembrie 2011, ora 12:18
da, realitatea e ca, manager privat incadrat la stat cu sume exorbitante lipsite de bun simt din partea ofertantelor constituie lipsa de respect pentru adevarata situatie a economiei romanesti care, la ora actuala supravetuieste prin diverse imprumuturi ce intretin salarii la stat, pensii sau ajutoare sociale.
premierul boc este o persoana inteligenta si trecut prin viata cotidiana privind prestarea oricarei munci in societatea romaneasca nu ca cei doi lideri psd-pnl care au primit in familie functii birocratice lipsite de un efort fizic sau mental. dece domnule boc nu luati taurul de coarne in aceste hatisuri incurcate ale economiei romanesti si sa dati cu el de pamant de sa-i plezneasca scafarlia?
cum se poate ca un privat, bine-nteles sa vina sa administreze cele mai impoetante institutii economice romanesti si, pe langa prostia de a-i promite sume ce depasesc bunul simt i se sa i se mai acorde si un procent din venituri. ce si cine vrea sa falimenteze sau sa destabilizeze o tara saraca cum e romania? ideea ministrului de resort cu aceasta propunere si a celor ce sau raliat la aceasta trebuie condamnata, acum, inca din fasa, pana nu e prea tarziu. chiar va bateti joc de romani, de societatea romaneasca ce, dupa douzeci si ceva de ani dupa tarasenia destabilizatoare idin urma evenimentelor din 1989, a distrus totul?
parerea mea ca parlamentul ar trebui ca sa gaseasca o alta solutie la aceasta problema si unul din parlamentari sa preia aceasta grea misiune. asa cum vedeti, toti parlamentarii nostrii se dau grandi cu diferite diplome ,,cumparate" sau masluite. punetii la treaba si, daca nu se justifica, afara cu ei din parlamentul romaniei.
va propun o solutie!
partidul romaniei europene si academia daco-romana poate rezolva aceasta situatie. detine in cadrul acestor formatiuni crema societatii romanesti si, in majoritatea membrilor sai sunt oameni cu experienta indelungata putand detine controlul si pregatii o generatie mai tanara pentru redresarea si stapanirea situatiei create, totodata, mai avem si militari rezervisti care au ocupat functii importante in structura economica romaneasca sau de peste granitele tarii,
va spun de pe acum ca, ceea ce se incearca e o prostie venita din partea unor persoane incapabile si lipsite de anvergura ansamblului realitatii,
ioan danila - economist.
Dragne Mihai la 11 Septembrie 2011, ora 14:08
E o idee buna, si ar fi mai buna,daca ar aduce manageri straini,care sa depuna si o garantie bancara,in caz ca provoaca pierderi si nu profit.Daca face profit mare , si un manager profesionist nu are cum sa nu faca, sa fie rasplatit pe masura.De exemplu, asa sunt conduse marile companii franceze de stat, prin management privat.
In privinta salariatiilor care nu sunt multumiti financiar..sa-si caute de munca .Daca sunt buni isi vor gasi cu siguranta mai bine.
Iar managerul, care e singurul raspunzator in fata statului, poate sa dea afara si sa angajeze pe cine vrea.
Padureanu Gheorghe la 11 Septembrie 2011, ora 16:09
Este o idee buna.
Nu va ganditi la ce castiga societatea, va ganditi numai la ce castiga managerul. Daca-si indeplineste conditiile contractuale e OK, sa castige.
De exemplu: o societate este in pierdere 1 mil euro pe an. Dup management extern, este pe profit 20 mil. euro pe an. Cine se supara daca managementul castiga 1 mil. euro pe an?
In schimb, nu se supara nimeni cu atati milionari de carto cu bani facuti din furat.
la 11 Septembrie 2011, ora 18:00
Si daca nu au sa indeplineasca condiziile contractuale au sa-si umple sacul. Asa a fost tot timpul. Scuze se vor gasi si pierderile le vor suporta platitorul de taxe si impozite. Comunismul a cazut acum urmeaza capitalismul.

  Inapoi la articolul Salarii pentru managerii privati ai companiilor de stat: MILIOANE de euro

Setari Cookie-uri