Comentarii pe articolul Cum a stricat prabusirea Lehman Brothers calculatorul lui Isarescu. Va mai amintiti de anul 2008?


Era previzibila recesiunea

la 15 Septembrie 2011, ora 09:06
Pentru tara noastra erau inca din 2007 semnale ca ne apropiem de o criza. Crestere economica inflationista.Orgia consumului generat de politicile fundamentaliste ale Consensului de la Washimghton si imprumuturile intrafirma care mascau dezechilibrul contului curent. Un comportament aberant. Creditul cu buletinul. Institutiile creditoare erau niste fonduri de investitii americane. In 2009 au inceput cheltuieli curioase in bugetul public. Masuri economice de stimulare a economiei nu s-au vazut. Dependenta noastra in exporturi fata de UE in proportie de 80% ne-au vulnerabilizat. Bancile au inceput sa ceara micsorarea rezervelor minime obligatorii. Au plecat bani din tara ai filialelor bancilor straine. A mai ramas o singura scapare - imprumuturile de la FMI.Mai departe stim si simtim.
la 15 Septembrie 2011, ora 13:50
corect comentariul, dar totusi mai departe nu stim inca.
vom simti permanent deoarece, dincolo de declaratiile diplomatice dintre bnr si fmi, cele doua institutii vad altfel politicile fiscale macroeconmice ale Romaniei.
guvernul, dar si opozitia, nu vad nimic.
acum era momentul unei uniuni nationale corecte, pentru a trasa real liniile directoare ale reformei.
nu o s-o vedem, in schimb platim.
Sovii Sorin la 15 Septembrie 2011, ora 14:00
Bine gandit... bine scris...
Cu o singura completare: dupa micsorarea rezervelor minime obligatorii s-au imprumutat ca sa majoreze rezerva valutara... la care imprumut, evident, platim dobanzi.
Brava BNR!!! Brava Isarescu :)) Brava popor roman!!!

  Inapoi la articolul Cum a stricat prabusirea Lehman Brothers calculatorul lui Isarescu. Va mai amintiti de anul 2008?

Setari Cookie-uri