Comentarii pe articolul Anca Covaciu, Zentiva: Salariul unui entry level porneste de la 600 de euro


Paradoxal

Despina Tirtea la 15 Iulie 2008, ora 13:40
Paradoxal
Eu nu reusesc sa inteleg un lucru. Multe companii farmaceutice invoca criza fortei de munca, lipsa specialistilor pregatiti in piata farmaceutica. Dar de ce cand aplica oameni pregatiti pentru un anumit tip de job, sunt respinsi pe diverse motive? Se pare ca a avea un MBA sau diverse cursuri de management si dezvoltare personala, reprezinta un handicap in Romania.
Chiar Paradoxal la 15 Iulie 2008, ora 14:08
Toate companiile se plang ca nu gasesc oameni..cred si eu pe cei care ii au ii alunga cu salarii mizere de gen fix 300 ron si restul procent din vanzari..si uite asa trag oamenii de dimineata pana seara ca sa mai adauge 500 ron la salariu adica vreo 200 si ceva de euro)..asta e articol comandat? .. poate le da la inceput 600 de euro...dar dupa 3 luni incep sa taie..n-ai facut target la cutare am taiat 100 de euro..n-ai facut target la cutare..inca 100 de euro..si tot asa ..omul mai sta 2 luni pana isi gaseste alt job...firma iar da anunt si mai comanda un articol..
Florin Lucian Tarcau la 15 Iulie 2008, ora 14:32
Doar vorbe...
Sunt de acord cu comentariul d-nei Despina Tirtea.
Magdalena Alina Oprisor Domnariu la 15 Iulie 2008, ora 15:24
Sunt de acord cu comentariul dnei Tirtea. Dupa parerea mea, sunt foarte putini oameni in Romania care sa stie sa faca ceva. Mai mult, cred ca sa fac greseli in departamentele de HR: e foarte delicata departajarea intre canditatii de valoare de cei non-valoare. Nu e de ici de colo sa evaluezi un om. Trebuie sa-i intelegi punctele tari si punctele slabe ca sa le poti compara cu cerintele jobului. Daca persoana pe care trebuie s-o evaluezi e mult peste nivelul tau sau daca nu intelegi cerintele unui post, devine imposibil. Si mai este un aspect pe piata de munca pe care dansa o are in vizor: nepotismul.
Cornel Tiodar la 15 Iulie 2008, ora 16:20
Cu cat gradul de pregatire este mai ridicat, verificabil si prin cv-ul profesional ,cu atat mai mult devine o povara pentru posesor, mai ales cand cei din departamentele HR nu au aceasta pregatire. Cum evalueaza o persoana care are aproape 30 ani vechime in domeniu si realizari? In acel moment esti un potential pericol si atunci trebuie aplicat modelul original romanesc: spaga, nepotismul si toate celelalte....
Sa ne mai miram ca o ducem atat de bine ???
Ionut Roscoiu la 15 Iulie 2008, ora 17:53
Doamna Anca Covaciu refuza sa ne spuna adevarul si ne spune aceleasi lucruri pe care le spun cartile. Draga doamna nepotismul a atins grade maxime la Zentiva....tocmai de aceea aveti nevoie de oameni. Nu inteleg de ce ne mai puneti pe drumuri sa venim la interviuri daca aveti deja locurile date.
Petruta Bunda la 15 Iulie 2008, ora 22:27
Nu inteleg de ce cautati numai medici si farmacisti, oare ei au invatat atata vreme pt a promova 5-10 produse si ele cunoscute pe p-ta pharma. Eu cred ca nu prea stiti ce vreti, oameni dinamici se gasesc in toate profesiile. Eu sunt economist si lucrez in pharma de 10 ani. Ce credeti am experienta, am potential, sunt dinamica. Va garantez ca da, si am totusi 38 de ani apropo de 25-26 de ani. In mod normal nu prea ai timp sa finalizez facultatea de medicina si sa mai faci si rezidentiatul, deoarece asta inseamna un medic sau un farmacist (stagiatura). Ceea ce se invata in zilele noastre la facultatea nu te prea pregateste pt un loc de munca. Oricum, parerea mea este ca, conteaza capacitatea de adaptare, de invatare si de increderea de care are nevoie un nou angajat, nu in ultimul rand, capacitatea angajatorului de a evalua cum se cuvine punctele tari si slabe ale celui care doreste sa anjunga la interviu.
Am intalnit foarte multi medici si farmacisti in acest domeniu care nu au charisma si sunt totusi angajati ca au o diploma. Eu mai cred ca in lumea civilizata oamenii facuti pt un anume job nu mai este intrebat daca a facut cutare facultate. Ex. sunt destule.
Cris Cris la 15 Iulie 2008, ora 23:47
Bravo Ionut !
Anca Covaciu la 16 Iulie 2008, ora 00:50
Stimate Domnule Ionus Roscoiu,

Apreciez sincer deschiderea cu care ne oferiti opinia dumneavoastra.

Lucrez de relativ putin timp in Zentiva, 6 luni, dar de aproximativ 4 ani in industria farmaceutica. Pot sa va spun ca atat in Zentiva cat si in experienta anterioara, tot in Resurse Umane, nu s-a utilizat decat modelul de competente reale si potrivit cu postul in selectarea celui mai potrivit angajat pentru companie! Nepotismul nu poate functiona intr-o companie privata, de talia Zentiva intrucat presiunea de a obtine rezultate concrete si in scurt timp nu permite ca astfel de practici sa prolifereze.

Daca aveti in continuare deschiderea de a colabora cu Zentiva, va rog sa accesati site-ul nostru in limba romana, in pagina de cariera si daca vi se pare ceva potrivit cu asteptarile si calificarea dumneavoastra, sa aplicati. va garantez ca doar criterii obiective si corecte vor fi aplicate in aprecierea aplicatiei dumneavoastra!


Va doresc succes!

Anca Covaciu
Director Resurse Umane si ServiciiValentin-Cristian Lazar la 16 Iulie 2008, ora 08:27
Eu mi-am cautat un loc de munca timp de aproape un an de zile,si am fost la peste 150 de interviuri,am facut si o facultate,deci nu sunt chiar cu un liceu si atat ,si pe unde ma duceam mi se oferea 700-850 ron,mai mare rasul,si paznicii au mai mult,si aia n-au nici facultate,si ,cica, ne confruntam cu lipsa mare de personal calificat???pai normal ca te confrunti,daca vrei Profit Mare pe salariu de necalificat,nu mai vine nimeni in ziua de azi pe salariu sub 10-12 milioane....parerea mea,decat,poate ,aia cu 8 clase care iti pazesc cladirea de muste!!! asta-i realitatea! e dura,stiu!mi-am gasit de lucru la o firma si sunt pe un post pt. care se cer doar studii medii si alte cele,si am un salariul cu mult peste asteptarile mele,dar am rabdat un an de zile aproape,din pacate,am suferit mult, iar ca inginer,ca eu asta am terminat ,inginerie mecanica,nu mi s-a oferit mai mult de 12 mil. in mana(si in carte cu mai putin decat realul!)....deci,si daca iti cauti ca necalificat ,tot ti se va oferi mai mult decat daca ii spui ca ai o facultate........
Gheorghe Iordache la 16 Iulie 2008, ora 12:02
Quote Magdalena Alina Oprisor Domnariu :
"Dupa parerea mea, sunt foarte putini oameni in Romania care sa stie sa faca ceva. Mai mult, cred ca sa fac greseli in departamentele de HR: e foarte delicata departajarea intre canditatii de valoare de cei non-valoare. Nu e de ici de colo sa evaluezi un om. Trebuie sa-i intelegi punctele tari si punctele slabe ca sa le poti compara cu cerintele jobului. Daca persoana pe care trebuie s-o evaluezi e mult peste nivelul tau sau daca nu intelegi cerintele unui post, devine imposibil."

Perfect adevarat. Oare pe fatucile de la HR cine le angajeaza? Ca sa exemplific, ma aflam la un "interviu" la un concern multinational pentru colaborare in training de personal si fatuta HR la un moment dat ma intreaba:
- Si de ce ati invatat atata?
Eu: Chiar trebuie sa raspund la intrebarea aceasta?
Evident ca am dus elegant discutia spre final. Fata chiar nu pricepea la ce-mi foloseste MBA, PhD, MSc (cu toata modestia), cand ei i-a fost suficienta licenta luata pe teste grila de la facultatea particulara platita de tata si a ajuns in functie de "raspundere". Cred ca nici nu-si da seama ce "raspundere" are fata de companie. Dar nu e numai vina ei...

  Inapoi la articolul Anca Covaciu, Zentiva: Salariul unui entry level porneste de la 600 de euro